PREHRANA

Čudesna slastica bez jaja, brašna i mlijeka

Čokoladna tofu torta
 
Čokoladna torta
Veganske bezlugtenske torte možda zvuče komplicirano, ali su zapravo slasni obrok koji možete napraviti bez puno muke, jer samo je bitno imati dobre sastojke (u ovom slučaju samo njih šest). Zaboravite na jaja, mlijeko, brašno i ostale sastojke klasičnih torti. 

Pripremite se na pravo slatko čudo, puno bjelančevina, antioksidansa, vlakna i hranjivih šećera. Desert ili doručak, ovoj torti je svejedno. Njoj je samo bitno da što više uživate u njenom savršenom okusu od kojeg vas dijeli malo blendanja i par sati hlađenja.

 
Potrebni sastojci:
 
Biskvit:
1 i pol šalica oraha
1/3 šalice kakao praha
1 šalica datulja namočenih barem 10 minuta
 
Krema:
350 grama tofua
1 i 3/4 šalice kakao drobljenih zrna
1/2 šalica kokosovog mlijeka
 
Priprema: 
Kakao i orahe prvo izblendajte pa stavite na stranu, a potom izblendajte namočene datulje pa im dodajte smjesu od oraha i kakaa te sve skupa još jednom dobro pomiješajte u blenderu. Na pleh za tortu stavite papir za pečenje i dobro utisnite biskvit koji ste dobili pa stavite u hladnjak. Za to vrijeme otopite kako zrna pa ih izblendajte skupa s tofu sirom i kokosovm mlijekom. Blendajte što duže kako bi se sve dobro povezalo te prelijte preko biskvita. Dobivenu tortu hladite minimalno 2 sata, a možete ju i kratko staviti u zamrzivač. Torta će bez problema izdržati i četiri dana u hladnjaku.

Objavljeno: 15.07.2017. u 09:47

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p