PREHRANA

Krekeri kao fini snack, ali i prilog jelima

Kupovne zamijenite domaćima 
Snack
Krekeri su u posljednje vrijeme vrlo popularan snack. A kako i ne bi bili kada imaju mnoge prednosti. Osim što su hrskavi i ukusni, sjajni su i zato što se mogu posluživati uz različita jela, a mogu vam čak poslužiti i kao zamjena za kruh. 
 
Ako ste odlučili promijeniti režim prehrane i iz obroka izbaciti kruh, a nikako vam to ne ide od ruke, imamo rješenje za vas. Umjesto kruha odaberite zdrave krekere koji će vas zasititi kao kruh, a imaju mnogo manje kalorija i što je najvažnije, mnogo manje ugljikohidrata. Vrlo su praktični i mogu stajati i do desetak dana bez da se osuše. Možete ih nositi i na posao kao zdravi snack ili kao prilog vašim jelima. 

Sastojci: 
 
2 šalice lanenih sjemenki
1 šalica vode
1 žličica soli
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica sušenog bosiljka
1 žličica maslinovog ulja
pola žličice kajenskog papra
žličica suhog ružmarina
prstohvat papra
 
Priprema: 

Dodajte vodu na lanene sjemenke. Promiješajte i ostavite nekoliko minuta dok tekstura ne postane „želatinasta“. Na nju dodajte sve začine i dobro promiješajte. Protvan prekrijte masnim papirom te smjesu ravnomjerno rasporedite u tanji sloj koji ravnomjerno prekriva dno. Staviti ju u pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva prvih 15 minuta, a onda temperaturu smanjite na 160 Celzijevih stupnjeva. Pazite da se krekeri ne osuše previše ili slučajno ne izgore. Kada se smjesa zapekla, izvadite ju iz pećnice, zamijenite strane i vratite u pećnicu na dodatnih desetak minuta. Kada je i druga strana poprimila zlatnu boju, izvadite protvan iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Izlomite ili izrežite krekere na željene komade i servirajte ih uz juhe, na salati ili kao grickalice uz umake.
 
Foto: Unsplash
Objavljeno: 09.02.2018. u 23:38

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p