PREHRANA

Popularna frittata gotova za 10 minuta

Jelo koje obožava proljeće
Frittata je popularno talijansko jelo koje sve više susrećemo i na domaćim jelovnicima. Vrlo se jednostavno i brzo pravi, a riječ je o nadasve ukusnom i zdravom jelu.

U prijevodu frittata znači omlet s jajima ili torta s jajima. Idealno je proljetno jelo jer se može kombinirati s mnogim sastojcima. S različitim sirevima, svježim povrćem (špinatom, šparogama), ali i mesnim dodacima. 
 
Sastojci:

1 šalica nasjeckanog crvenog luka
¼ šalice vode
1 čajna žlica maslinovog ulja
4 jaja
2 žličice sjeckanog svježeg bilja ili ½ žličice sušenog
⅛ žličice svježe mljevenog papra
2 žlice svježeg sira, (može i ricotta)

Priprema: 

Stavite narezani luk i ¼ šalice vode u posudu. Poklopite i pirjajte dok malo ne omekša, oko 2 minute. Otklopite i nastavite pirjati dok voda ne ispari (1 do 2 minute). Dodajte maslinovo ulje i promiješajte dok se sve ne poveže. Nastavite pirjati, često miješajući, sve dok luk ne poprimi smeđu boju (1 do 2 minute). Dodajte razmućena jaja, smanjite toplinu i nastavite pirjati, neprestano miješajući dok se jaja ne počnu odvajati od dna. Podignite rubove da ostatak smjese prođe ispod. Pospite bilje, sol i papar preko frittate. Podignite rub frittate i iscijedite preostalu vodu ispod nje. Dodajte sir i pomaknite frittatu iz posude pomoću lopatice i poslužite uz svježe povrće. Dobar tek!
Foto: Pexels
Objavljeno: 16.04.2018. u 16:42

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p