MAKE UP

20 ljetnih frizura...

Jednostavnost prije svega

Ljeti se svi nekako ulijenimo, ništa nam se ne da, a kamoli uzeti peglu u ruke i ravnati pramen po pramen za savršen sleek look ili sjediti kod frizera dok nam uvrće pramen po pramen. Sva sreća, ove sezone frizeri su pokazali razumijevanje za ljetnu letargiju i u trendu su opuštene frizure za koje nje potrebno dulje od desetak minuta. Bez obzira na to koji trend slijedili, zapamtite: ove sezone ne mora svaka dlaka biti na svom mjestu, dovoljno je da je kosa čista i sjajna!

 

 

1. Out of bed
Već nekoliko sezona ovaj trend se ne da skinuti s naših glava zahvaljujući Sienni Miller i Kate Moss koje su nas natjerale da se zaljubimo u raščupanu kosu. Kosu jednostavno pustite da se osuši na zraku i povremeno je razbarušite prstima da dobijete neodoljive „zgužvane lokne" te nanesite sredstvo za sjaj kose.

 

 


2. Kuštravi bob
Nakon što su se žene diljem svijeta zahvaljujući Rihanni i njenoj „Umbrelli" ošišale na bob, javilo se pitanje što učiniti kada kosa počne rasti? Ako imate prirodno valovitu kosu, osušite je na zraku nakon što ste stavili pjenu za volumen. Ravnu kosu uvijte na tzv. krpice te nakon sušenja razbarušite kosu prstima.

 

 


3. Duffy rep

S povratkom retro glamura sve smo poludjele za repom i frizurom kakvu nosi velška pjevačica Duffy: nanesite pjenu za kosu i tjeme natapirajte posebnim češljem. Natapirani dio zagladite i kosu skupite u rep iz kojeg možete izvući pramenove koji će vam uokviriti lice. Još samo dodajte retro rajf i frizura je gotova.

 

 


4. Carrie kovrče
Ova frizura najbolja je za žene koje već imaju pravu lavlju grivu: trebaju samo raspustiti svoju dugu kovrčavu kosu! Mi ostale možemo nanijeti pjenu i naviti pramenove različite širine u različitim smjerovima i nadati se da ćemo dobiti frizuru barem nalik onoj SJP.

 

 


5. Guste šiške
Guste šiške su jedna jako tricky frizura koja zahtijeva peglanje, doduše samo nekoliko pramenova. Ako niste sigurni da će vam se dati svaki dan peglati šiške, a nemate prirodno jako ravnu kosu- odustanite! Iako naš model guste šiške nosi s ravnom kosom, one jako dobro izgledaju i s valovitom.

 

 


6. Hippie kovrče
Romantična frizura kao da viče „Make love, not war!", a tajna ovog izgleda je u prirodno valovitoj kosi koju raščešljajte češljem sa širokim zupcima. Nema veze ako vam kosa od češljanja nabuja pri vrhovima- treba biti upravo takva. Ovu frizuru neka izbjegavaju žene okruglog lica.

 

 


7. Glamurozne kovrče
Kosu najprije nakovrčajte različitim tehnikama- nekoliko pramenova uvijte na papilote, nekoliko na krpice, a nekoliko figarom nakon što ste nanijeli pjenu za volumen i oblikovanje kovrči. ad je kosa suha, povucite razdjeljak duboko na stranu i razbarušite kosu prstima. Idealna frizura za stepenasto ošišanu kosu!

 

 


8. Dugi bob
Ova frizura nije ni bob, ni duga- zapravo je nešto između i zato je volimo. U kombinaciji s gustim šiškama izgleda jako pankerski, a dašak ozbiljnosti i elegancije postiže laganim valovima na pramenovima uz lice koje ste izgužvali prstima na koje ste nanijeli gel za wet look.

 

 


9. Neuredni rep
Jedna od najlakših frizura: kosu (koja se osušila na plaži, ofkors) skupite u neuredni rep. Izrasle šiške lagano položite preko tjemena i pričvrstite gumicom. Višak pramenova neka slobodo leprša i „izlazi na sve strane". Ova frizura najbolje izgleda pri povratku s plaže dok još niste isprali sol.

 

 


10. Pramenovi u boji
I to nekoj jarkoj! Za sve su krive Pink, Lilly Alen i Lady Gaga koje su nas uvjerile da ništa ne fali ako stavimo malo boje na našu kosu! Na slici je Aggy frizura s plavo obojanim rubovima, a kako ne preporučamo ovakvo drastično bojanje, radije obojajte koji pramen maskarom u boji. Samo za hrabre!

 

 


11. Wet look
Klasik među ljetnim frizurama: još vlažnu kosu začešljajte uz malo gela (suhu uz malo više) i izgledajte kao da ste se upravo vratili s kupanja. Izvrsno izgleda na svim tipovima kose i na svim stilovima.

 

 


12. Traka
Mrzile smo je u osnovnoj školi, a mame su ih uporno stavljale na naše glave „da nam kosa ne ide u oči"! Danas trake nosimo malo drugačije: kao naše mame krajem šezdesetih- nisko na čelu! Mogu biti sa šljokicama, perlicama, cvjetićima ili jednostavno marama položena preko glave.

 

 


13. Zalizana kratka kosa
Kratka zalizana kosa daje notu elegancije našem izgledu. Međutim, nemojte kosu zalizati s wet look gelom! Radije nanesite kremu za oblikovanje koja će joj dati zdravi sjaj. idealna frizura za međufazu dok čekate da se vratite s godišnjeg da bi otišle k frizeru.

 

 


14. Punđa
Punđe i punđice vladaju ove sezone na našim glavama, a svaka žena duge kose je presretna zbog toga, jer se ne mora kuhati ispod slapa duge kose. Ovu frizuru sve znamo: podigni kosu, povuci kroz gumicu i namotaj okolo naokolo kako ti volja jer uvijek izgleda super! Što neurednije, to bolje!

 

 


15. Pletenica u repu
Ako vam je kosa mokra a ne stignete ju osušiti, svežite konjski rep i ispletite pletenicu. Kada se kosa osuši, raspletite kosu i dobit ćete cik-cak kovrče!

 

 


16. Konjski rep
Ova frizura ima nekoliko varijacija: možete napraviti razdjeljak po sredini, lijevo ili desno, možete zalizati kosu prema natrag, možete pustiti šiške ili ih pričvrstiti kopčom, zalizati na stranu... bitno je samo da rep stoji visoko.

 

 


17. Rolice
Ako vam smetaju šiške ili pramenovi oko lica. Jednostavno ih zarolajte i položite uz korijen kose, pričvrstite ukosnicama i zaboravit ćete da ih imate. Ostatak kose raspustite, ispletite u pletenicu ili skupite u punđu.

 

 


18. Pužići
Idealna frizura za vruće ljetne dane: podijelite kosu u dva dijela, svaki dio omotajte oko njegove osi dok se ne oplete sam oko sebe, pričvrstite ukosnicama i gotovo!

 

 


19. Beach look
Otiđite na plažu. Vratite s s plaže. Osušite kosu na zraku. Imate prekrasne valove. Frizura je gotova.

 

 


20. Dvostruka tekstura
Izrada ove frizure ovisi o vašoj kosi. Ako je kovrčava, dio pramenova ispeglajte. Ako je ravna, dio pramenova nakovrčajte. Pazite samo da ravni i kovrčavi pramenovi budu jednako raspoređeni (da ne završite s jednom kovrčavom i jednom ravnom polovicom glave).

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 19.06.2009. u 00:10

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p