MAKE UP

Kako koristiti shimmer i postići zdravi sjaj lica?

Savjetuje: Ana Rajić

Sjaj lica najbolje se može postići sa shimmerima raznih tekstura. Na lijepu i njegovanu kožu, preko lagane podloge (koja je prekrila sve nedostatke) može se prstima nanijeti shimmer uljne teksture ili onaj u kremi koji se stavlja na jagodične kosti, ispod obrva, čak i preko kapaka, unutarnji dio oka, sredinu nosa- uglavnom na dijelove lica koje želimo naglasiti.

Isti proces je sa shimmerima u prahu ili kamenu, s tim da će oni biti puno praktičniji i izdržljiviji kada nosimo malo jači make up i kada želimo da šminka duže potraje. Shimmeri u kamenu stavljaju se na samom kraju, a izvrsni su za postizanje svježine i trodimenzionalnosti lica, pogotovo na fotografijama.

                                

Boje shimmera najljepše izgledaju kada su toplih tonova, odnosno, boje kože, meda, karamela, roskasti, nježno narančasti, zlaćani;  bitno je da lijepo prijanjaju i ne  izgledaju umjetno.

Bijeloputima će dobro pristajati ivory i roskasti tonovi, dok će tamnija put super funkcionirati s brončanim tonovima. Kao i u većini slučajeva, važno je znati dozirati te je manje bolje nego više. Shimmer se nikada ne nanosi po cijelom licu već se koristi za određene dijelove lica. Ukoliko niste sigurni jeste li pretjerali, najbolje je da stanje lica provjerite na dnevnom svjetlu. Za dnevni make up, prirodnije izgledaju shimmeri u kremi ili ulju, dok za večernji možete iskoristiti one u prahu ili kamenu. Masne teksture dobro je nanositi prstima, a kamene i u prahu, sa kistom srednje veličine.

Za kraj preporuka: ukoliko je ten sjajan, ostatak šminke treba biti mat kako bi lice izgledalo profinjeno i zdravo.

Preporučeni proizvodi

Shimmeri u prahu ili kamenu: Powdered Metal- Bebhionn Soft pink shimmer i Bobbi Brown- Shimmer Brick, Nectar.

Ulja: Illamasqua Illumine Oil- in Pulse Golden tan shimmer i Sisley Phyto-Touche Or Golden dry oil.

Tekući shimmeri: Soleil Ten de Chanel- Sheer Illuminating fluid i Diego dalla palma- lightening-touch.

Shimmeri u kremi: Shiseido-The Makeup Accentuating Color Stick Glistening Flush

 

Ana Rajić

photo: Petar Borovec


Objavljeno: 25.04.2012. u 11:47

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p