MAKE UP

Kako postići prirodan make up?

Ana Rajić savjetuje
Prirodna i gotovo neutralna make up izdanja već neko vrijeme dominiraju pistama, a trend će se izgleda nastaviti i na jesen, jer smo na brojnim revijama uz one full make up stilove imali priliku vidjeti prirodna i prozračna lica modela, na kojima je ipak suptilno naglašeno ono najbolje. Naša suradnica i make up artistica Ana Rajić savjetuje kako ćete i uz koje proizvode postići taj prirodan look.


Na temeljito očišćeno lice potrebno je staviti laganu hidratantnu kremu ili primer (Sisley - instant perfect gel), nepravilnosti na licu popraviti samo korektorima te izbjeći nanošenje tekućih pudera. Preporučljivo je, primjerice, gušći korektor (Illamasqua - concealer), koji je identične boje kao i ten, staviti na sve sitne nepravilnosti (prištići&company), a s laganijim i rjeđim korektorom (Illamasqua - under eye concealer) napraviti highlight lica, odnosno, laganim pokretima tapkajući staviti ga u kružnom smjeru oko očiju, korijena nosa, oko usana, odnosno osvijetliti one dijelove lica na koje želimo privući svjetlost.

                     

U slučaju da je koža sklona pretjeranom sjaju, kako bi zadržali taj svjež i prirodan izgled lica, dovoljno je sa sobom nositi papiriće za upijanje suvišnog sjaja make up-a. Nakon podloge slijedi rumenilo - najprirodnije će djelovati ono u kremi (Illamasqua - Rude nijansa) - potrebno ga je centrirati visoko na jagodične kosti te prstima lagano razmazati. Da bi obrve dobile na punoći i definiciji, dovoljno je upotrijebiti za par nijansi svjetliju olovku za obrve (Chanel - Blonde Clair 10) i lagano kratkim potezima prema gore popuniti praznine. U oči će dovoljno biti staviti samo bijelu olovku koja ostavlja dojam otvorenog oka, maskara po želji, smeđa primjerice. Usta nije potrebno iscrtavati olovkama, samo natapkati prstom ruž u blago ružičastoj, breskvastoj ili crvenkastoj nijansi. Na kraju je preporučljivo cijelo lice pošpricati s termalnom vodom (Sisley - Eau Florale).

Proizvodi:

SISLEY PARIS Instant Perfect Gel
ILLAMASQUA Under-Eye Concealer i Concealer
ILLAMASQUA Cream Blusher (Rude ili Dixie)
CHANEL Crayon Sourcils (Blond Clair 10)
CHANEL Le Crayon Khol (bijela)
DIEGO DALLA PALMA Rossetto Classico (16)
SISLEY PARIS Eau Florale Floral Spray Mist


Ana Rajić
Photo: Petar Borovec

Objavljeno: 11.04.2012. u 11:38

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p