MAKE UP

Top 5 crvenih ruževa

Odabrala: Ana Rajić

Opće je poznata stvar kako je crveni ruž jedan od najvećih make up klasika koji svaka žena barem jednom u životu treba probati. Možda će vas iznenaditi podatak da velikom broju žena ova boja čak bolje pristaje negoli omiljene neutralne pudraste nijanse. Ukoliko oklijevate te smatrate da vam je ova nijansa ruža „previše", pokušajte ga natapkati pomoću prsta i time omekšajte boju i u konačnici sam izgled usana.

      

Kada me klijentice upitaju o kombiniranju crvenog ruža sa ostatkom make up-a, uvijek ima kažem kako je izbor ustvari beskonačan. Seksi look se postiže sa crvenim ružem i mačkastom linijom crnog tuša na očima; puteni look najbolje se postiže s kombinacijom ruža i čistim licem, tek s malo maskare na očima. Ukoliko u cijelu priču ubacite i malo prozirnog ili bež shimmera  te blago roskasto rumenilo, imate divan make up look koji odiše elegancijom i svježinom.

Kao i uvijek, najvažnija stavka je da make up izgleda uredno te da pametno dozirate teksture kako ne biste završili s neurednim licem. Ukoliko koristite olovku za naglašavanje ruba usana potrebno je paziti na nijansu koja ne smije biti značajno tamnija od nijanse ruža.

Ponuda crvenih ruževa danas je doista impresivna. Od nijansi, kvalitete, teksture, cjenovnog ranga, kupac doista može provesti sate u parfumeriji u potrazi za savršenim crvenim ružem. Kroz godine šminkanja, koristila sam velik broj brendova i nijansi te sam vam izdvojila mojih top 5 favorita:

1. Diego Dalla Palma - Il Rossetto 31

2. Chanel Rouge Coco - Gabrielle 19

3. YSL Rouge Volupte Lipstick - Red Muse

4. Illamasqua - Box

5. Rouge G de Gurleain - Jewel Lipstick compact

 

photo: Petar Borovec

Objavljeno: 09.05.2012. u 11:26

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p