VIJESTI

Obrve za svaki oblik lica

Koje pristaju okruglom, a koje četvrtastom licu?

Većina žena na svoje obrve pomisli tek od čupanja do čupanja što je u potpunosti pogrešno! Osim ako vas priroda nije blagoslovila savršenim lukom, sigurno muku mučite s dovođenjem tih dosadnih dlačica u red, ali ih istovremeno zaboravljate tijekom šminkanja. Zato puder i sjenilo nerijetko ostanu na obrvama, a one nepočešljane i zaboravljene. Obrve su okvir našeg lica i trebali bi im podariti pažnju koju dajete trepavicama, odnosno pred kraj šminkanja ih istaknuti sjenilom za obrve ili olovkom.

Četvrtasto lice (Demi Moore)


Čuvajte što prirodniji oblik obrva i neka budu malo deblje jer tako će omekšati grube crte lica. Najbolje ih je uređivati voskom ili čupati koncem, ali prvo oblikovanje prepustite kozmetičarki, pa kasnije sami održavajte oblik. Na drugoj trećini obrve počupajte najviše dlačica jer tako će se gornji dio lica izbalansirati s jakom čeljusti.

Okruglo lice (Mila Kunis)


Okruglo lice nema mnogo naglasaka, pa se možete poslužiti obrvama kako bi ga istaknuli. Počupajte izražen i gotovo drastičan luk koji će vizualno izdužiti lice i nipošto ne zaboravite dodatno istaknuti oblik olovkom.

Duguljasto lice (Sarah Jessica Parker)


Za razliku od okruglog lica, vama je potrebno širenje po horizontali u čemu će vam pomoći ravne obrve. Luk neka bude blag, a izbjegavajte dramatične i jako počupane obrve jer ćete s njima izgledati prestrogo.

Srcoliko lice (Jennifer Love Hewitt)


Srcoliko lice ima jednu specifičnu karakteristiku- izraženu bradu. Kako bi je izbalansirali s ostatkom lica, neka vam obrve budu što oblije. Čupajte ih redovito, ali ne pretjerujte kako ne bi završili sa sasvim tankim strogim obrvama koje će samo dodatno naglasiti bradu.

B.K.

 

Objavljeno: 24.04.2011. u 20:16
Tagovi: obrve

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p