GASTRO

Dani školjaka u sjeverozapadnoj Istri u veljači i ožujku

Maštovita jela na bazi školjaka
školjke
U
z more i morske destinacije uvijek vežemo i morske specijalitete no malo nas zapravo zna da su školjke najbolje zimi.

Istarske školjke kapešante, predoći, dondole, mušule, kanaštrele i oštrige posebnog su okusa zahvaljujući vrlo čistom podmorju, a koji god recept ili menu izaberete, sigurno nećete pogriješiti. Turističke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja organiziraju Dane školjaka koji traju od 10. veljače do 19. ožujka. U tom periodu gosti sjeverozapadne Istre imaju mogućnost uživanja u vrhunskoj gourmet ponudi različitih, maštovitih jela na bazi školjaka po promotivnim cijenama u brojnim restoranima i konobama.

školjke
Sjeverozapadna Istra poznata je po brojnim tradicionalnim konobama, odličnim restoranima, nagrađivanim vinima i maslinovim uljima, popularnim i iskusnim kuharima te toplom gostoprimstvu. Pobjegnite na kratko od svakodnevice, predahnite od zime i počastite svoje nepce. Popis restorana koji sudjeluju u Danima školjaka i menije s cijenama možete pronaći ovdje

Foto: PR
Objavljeno: 10.02.2017. u 10:14

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p