GASTRO

Jeste li već svratili u prvu zagrebačku majstorsku pekaru?

Delicije bez grižnje savjesti
Korica
Znanstvenici kažu da je miris kruha jedan od najugodnijih mirisa poznatih ljudskom rodu, a svaki put kada prolazimo ispred mnogobrojnih pekara u gradu, ponovno se podsjetimo na istinitost ove tvrdnje. Ako nečega u metropoli, ali i ostatku zemlje, ne manjka, to su zasigurno pekare, no u zadnje vrijeme svjedočimo popularizaciji svojevrsnih craft pekarnica koje nude nešto drugačije specijalitete.

Jedna od najnovijih zagrebačkih pekarnica jest Korica u Preradovićevoj 39, koja je u kratkom vremenu postala draga postaja Zagrepčanima. Prva majstorska pekarnica zagovara ručne, tradicionalne i autentične metode pripreme kruha i peciva, a u ponudi uz uobičajene pekarske specijalitete skriva i one inspirirane Francuskom - baguette, brioše, kroasane, sourdough kruh, kao i slastice poput pite od limuna i kruha od banane.

Korica
Korica
Svi su ovi proizvodi, jasno, načinjeni prema filozofiji na kojoj počiva Korica, a to je korištenje lokalnih i prirodnih sastojaka te kulture divljeg kvasca. Bez aditiva i daleko od masovne proizvodnje, Korica nudi kvalitetu, a dodatni je plus efektni interijer kojeg potpisuje Studio Diorama. Zidovi u tamno zelenoj boji, drveni stolovi i metalne svjetiljke stvaraju ugodnu atmosferu s daškom industrije, pa je u Korici pravi užitak popiti kavu. Uz sočan i mirisan kruh koji ćete ponijeti kući, ova je nova craft pekarnica tako i idealno mjesto za doručak. Ako već niste, svakako svratite u Preradovićevu.

Korica
Korica
Korica
Korica
M.M.
Foto: Facebook, Instagram (@sti5s, @frikusa, @antonio_zg)
Objavljeno: 07.12.2016. u 00:00
Tagovi: Zagreb, hrana

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p