GASTRO

Mjesto koje bi moglo postati vaš novi favorit u Zagrebu

U Tkalčićevoj se otvara novi café
sjedi 5 
Što kažete na jutro popraćeno finom kavom, kruh s domaćim pekmezom za doručak, domaća limunada i čaj u pauzi za ručak, čaša istarskog vina, plata sira i kruh s namazima kao idealno večernje druženje s prijateljima? I sve to u najšarmantnijoj zagrebačkoj ulici?

Scenarij je ovo koji će od petka, 2. rujna, postati moguć na novoj adresi u centru grada. U Tkalčićevoj 84 se otvara Café Sjedi 5, mjesto koje vlasnici opisuju kao odredište s 'vrhunskom kavom, finim vinima i jednostavnom klopom'. 

U eko friendly ambijentu Caféa Sjedi 5 nudit će se jednostavna hrana koja će se moći i naručiti, s time da sastojci jela dolaze s malih obiteljskih gospodarstava iz Istre i okolice Zagreba. Uz svako jelo kao dokaz tome će doći pločica s podacima o porijeklu sastojaka. Povrće za jela se nabavlja na Malom placu s tavana, menta se bere u vrtu Cafea na terasi, koristi se domaće maslinovo ulje, a sva vina dolaze iz Istre. U ponudi će biti i novo craft pivo iz Poreča (Bura Brew), kao i istarsko pivo San Servolo.
 
sjedi 5 
sjedi 5 
sjedi 5 
Kao svoj specijalitet vlasnici novog caféa navode kruh i namaze koji savršeno idu uz kavu, vino i pivo. Nachos chips s dvije vrte umaka, plate istarskih sireva, porcija svježeg voća od lokalnih proizvođača ili pak pravi domaći kakao s medom za hladnije mjesece koji dolaze samo su neki od zalogaja koje ćemo moći kušati u Sjedi 5.

Uz gastro ponudu, u prostoru caféa nalazit će se i polica s knjigama - mjesto gdje će svatko moći donijeti knjigu koju je pročitao i uzeti drugu novu. Na Maloj polici za velike stvari će se pak moći pogledati i kupiti rad neprofitnih udruga.

Ovo će zanimljivo novo mjesto svoja vrata službeno otvoriti u petak 2. rujna, točno u podne, kada će svaki gost uz naručeno piće biti počašćen hranom iz Caféa Sjedi 5.
 
sjedi 5 
sjedi 5 
sjedi 5 
M.M.
Foto: PR
Objavljeno: 31.08.2016. u 13:25

BIPA FASHION.HR Spring/Summer 2017.

Komentari

lmincklers

lmincklers

22.01.2017. 21:09

[b][url=http://www.jimmychooboots.top/jimmy-choo-flats-c-5.html]comfortable and convenient Jimmy Choo Flats shoes[/url][/b] | [b][url=http://www.jimmychooboots.top/jimmy-choo-flats-c-5.html]Sale Jimmy Choo Flats shoes[/url][/b] | [b][url=http://www.jimmychooboots.top/jimmy-choo-flats-c-5.html]Jimmy Choo Sandy Glitter Fabric Flats shoes[/url][/b] [b][url=http://www.jimmychooboots.top/jimmy-choo-high-boots-c-7.html]Clearance Jimmy Choo High Boots[/url][/b] [b][url=http://www.jimmychooboots.top/jimmy-choo-men-shoes-c-8.html]Jimmy Choo Men Shoes for men[/url][/b] [b][url=http://www.jimmychooboots.top/jimmy-choo-flats-c-5.html]comfortable and convenient Jimm

Broj komentara: 1

Prikazani od 1. do 1.

*  

IZ RUBRIKE