GASTRO

Američke fluffy palačinke sve su što nam danas treba

Tko im može odoljeti?!
Ako bih za neko jelo dala ruku u vatru i mogla sa stopostotnom sigurnošću tvrditi da nema osobe koja ga ne voli, na tronu svih jela u svemiru zasigurno bi se našle palačinke. 

Malene, velike, tanke ili malo deblje, žute, smeđe, punjene, prazne, slatke, slane... Mogla bih nabrajanje, koje opisuje kombinacije okusa kojima se naše nepce veseli, nastaviti u nedogled, ali bolje da se ovdje zaustavim, jer ću od sada nadalje samo na njih misliti (a daleko je još kraj radnog vremena). Ali dobro, sada barem znam što će se naći na mom jelovniku ovoga petka i to na oduševljenje frendica koje su mi večeras u gostima. Da, uz sve prednosti koje ima ovo slasno jelo, jedna i možda najvažnijih prednosti jest ta što koliko god bili umorni i iscrpljeni od radnog dana i obveza, čak i kada vam se ništa drugo ne da pripremati, za palačinke se nekako uvijek nađe volje i vremena. Za način pripreme obožavanog jela ovoga se puta pobrinuo koreograf i redatelj Igor Barberić koji je u suradnji s brendom Somat, pripremio američke fluffy palačinke, a jednostavan i božanstven recept podijelio s nama (i vama) u novoj epizodi Easy Fooda na našem YouTube kanalu.  

Američke fluffy palačinke

Sastojci:

1 šalica sojinog mlijeka
1 žličica jabučnog octa
1 šalica glatkog brašna
1/4 šalice kakao praha
1 žlica praška za pecivo
2 žlice šećera
1/4 žličice soli
1 žlica suncokretovog ulja (može i maslinovo)
1 žličica ekstrakta vanilije
1/2 šalice komadića čokolade

Priprema: 

U sojino mlijeko dodajte ocat i ostavite da stoji dok pripremate ostale sastojke. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao prah, šećer, prašak za pecivo i sol. U mlijeko dodajte ulje i ekstrakt vanilije, a zatim suhe sastojke. Kratko promiješajte da nestanu velike grude. Na ugrijanu i blago nauljenu tavu grabilicom ili mjericom dodajte smjesu. Dodajte komadiće čokolade na vrh i pecite na srednje jakoj vatri. Okrenite na drugu stranu i pecite dok palačinke ne budu malo tvrđe na dodir.

Za čokoladni preljev:

Zakuhajte pola šalice zobenog vrhnja, ugasite vatru i dodajte 150 grama tamne čokolade. Rastopite miješajući. 

Foto: PR
Objavljeno: 11.05.2018. u 12:13

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p