GASTRO

Domaći slatki kruh s malinama i sirom

Kako napraviti popularni Monkey bread?
monkey bread
M
onkey bread odnosno majmunski kruh, kako ga doslovno i simpatično prevode na domaćem govornom području, predstavlja kruh koji se otkida na komadiće, a svaki je komadić u ovom slučaju punjen sirom i malinama te aromatiziran cimetom, maslacem i bademima.


Prava je to eksplozija okusa koja će zadovoljiti potrebu za slatkim, a može poslužiti i kao doručak. Ako niste ljubitelj voća, punjenje iz ovog recepta jednostavno zamijenite Nutellom, što će rezultirati čokoladnom bombom kojoj će malo tko moći odoljeti.

Sastojci:
50 g badema
20 g rastopljenog maslaca

Sastojci za tijesto:
35 g žitarica
korica 1 limuna
35 g šećera
325 ml vrućeg mlijeka
2 jaja
600 g brašna
7 g (1 pakiranje) instant kvasca
75 g hladnog maslaca

Sastojci za punjenje:
200 g malina
150 g krem sira

Za slaganje:
50 g rastopljenog maslaca
100 g šećera
1 žličica cimeta


Priprema podloge:
Na suhoj tavi popržiti bademe dok ne poprime malo boje.
Kalup za kruh premazati rastopljenim maslacem i na to posipati bademe.

Priprema tijesta:
Žitarice, limun i šećer pomiješati te preliti vrućim mlijekom. Brašno pomiješati s instant kvascem. U mješavinu mlijeka dodati 2 jaja i pomiješati. U mikser s nastavkom za tijesto staviti brašno i dodati mokre sastojke pa miješati dok se sve ne poveže. Narezati maslac na komadiće te dodavati dok lagano mijesite. Kad se maslac povezao s ostatkom staviti na tanjur te pokriti krpom i pustiti na toplom mjestu da se udvostruči.

Priprema punjenja:
Spojiti sir s malinama, pomiješati i staviti sa strane.

Slaganje:
Šećer povezati s cimetom. Rastopiti maslac. Uzeti komadić tijesta, malo razvaljati prstima te staviti malo punjenja. Zatvoriti u kuglicu. Svaku kuglicu staviti prvo u maslac pa u cimet šećer i slagati u kalup. Tako napraviti sa svim tijestom.

Pečenje:
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva te peći 50-55 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Malo odvojiti od rubova i okrenuti na tanjur za posluživanje. Najbolje je toplo, ali ako se ohladi jednako je fino.

monkey bread
Tihana Koprek
Just Cake Girl
Objavljeno: 19.03.2017. u 11:56

VIDEO

VEZANE VIJESTI

Komentari

Trenutno nema komentara

*  

IZ RUBRIKE