KULTURA

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?
film
Na samom smo početku nove godine, svježeg lista papira kojeg treba ispuniti, platna kojeg treba pobojati. Kalendarski je to početak koji mnogi koriste za postavljanje nekih novih ciljeva i odluka koje bi trebale voditi prema ispunjenijem životu.

Vjerovali vi u novogodišnje odluke ili ne, odlučili smo vam ovog prvog dana 2017. kao poslijepodnevnu relaksaciju ponuditi na izbor dva naslova koja inspiriraju i predstavljaju neke nove vizije života i civilizacije. Oni bi mogli promijeniti način na koji gledate na svijet i potaknuti vas na pozitivne promjene, kako god minijaturne one bile. Nagledali smo se opuštajućih komedija, prožvakanih božićnih filmova, besmislenih kino hitova, i vjerujemo kako ovaj prvi dan tog svježeg lista papira valja ispuniti znanjem, novim pogledima na svijet i osvijestiti se.


The Economics of Happiness
nudi odličan pogled na globalizaciju, odnosno drugu stranu kovanice koja nam se prodaje pod nešto sjajno i prijeko potrebno. U što se pretvorio naš život i što možemo učiniti da to promijenimo pitanja su na koja odgovore daje skupina znanstvenika, i to na pristupačan i jednostavan način.


Jedan od najvažnijih i najboljih dokumetaraca posljednjih godina predivan je Human. Ovaj film će vas u svoja tri dijela podijeljena na nekoliko tema rasplakati, naljutiti, nasmijati, no prije svega stvorit će osjećaj povezanosti. Human postavlja mnoštvo pitanja, poput onoga što nas to čini ljudima, što nas nasmijava, ljuti, zašto plačemo, a sva je ona redatelj Yann Arthus-Bertrand postavio preko 2 tisuće žena i muškaraca u preko 60 zemalja svijeta. Ovaj film je obavezno štivo, a pogledati ga možete ovdje.


M.M.
Foto: Pexels

Objavljeno: 01.01.2017. u 09:46
Tagovi: film

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p