KULTURA

Urbani noćni krajolici u fokusu mlade fotografkinje

Otkrijte intrigantan rad Else Blede
elsa bleda
Tišina gradskih ulica noću, njihova misterioznost i praznina, kao i priče koje evocira svaki taj gradski kutak glavna su inspiracija mladoj fotografkinji Elsi Bledi. Rezultat? Hipnotične urbane vizure, često osvijetljene neonskim zrakama i nabijene atmosferom.

Noćna fotografija po mnogočemu je intrigantna. Ona ostavlja mnogo prostora pitanjima, raznim scenarijima, i to je posebno vidljivo u radovima Else, kojoj vizualno pripovijedanje dolazi sasvim prirodno. Nakon godina putovanja i brojnih posjećenih zemalja, Elsa zapaža scene koje bi se nekom drugom možda učinile običnima, te ih objektivom svog fotoaparata pretvara u zanimljive priče.

Elsa Bleda
Elsa Bleda
Elsa Bleda
Jedna od najvećih inspiracija Elsi je Johannesburg, grad u kojem trenutno živi i koji je fascinira svojom misterioznošću, no velik su utjecaj na njenu estetiku ostavili i redatelji poput Wong Kar-waija, Park Chan-wooka, Kim Ki-duka, kao i snažna vizija Davida Lyncha. Velik dio inspiracije čini i glazba, posebno zato što je Elsa studirala glazbenu produkciju, no svoj je umjetnički put ipak nastavila u fotografiji. Elsin rad možete popratiti na Instagramu, gdje vas čeka pregršt urbanih razglednica. 

Elsa Bleda
Elsa Bleda
Elsa Bleda
Elsa Bleda
Elsa Bleda
Elsa Bleda
Elsa Bleda
Elsa Bleda
elsa bleda
M.M.
Foto: Elsa Bleda
Objavljeno: 03.01.2017. u 15:27
Tagovi: fotografija

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p