HRVATSKA MODA

Cool kolekcije koje ćemo pamtiti

PREGLED: Kolekcije druge večeri DOVE FASHION.HR-a za sezonu jesen/zima 2012./2013.

Mladenačka energija nekako nas je zarazila na otvaranju nove sezone DOVE FASHION.HR-a, dok je centralna večer bila rezervirana za dobro poznata modna imena koje publika obožava. Sve glasnije uzdisanje za haljinama Aleksandre Dojčinović se nastavlja dok je svoju najbolju kolekciju dosad prikazala Ana Maria Ricov koje je izašla iz okvira kako bi se što bolje predstavila novim obožavateljima kojih neće nedostajati.

Druge večeri DOVE FASHION.HR-a imali smo priliku vidjeti dvije suradnje nastale u sklopu projekta FASHION.HR INDUSTRIJA - Juraj Zigman odjenuo je najmlađe za liniju BAMBI by Zigman dok je Igor Galaš nastavio suvereno vladati pletivom za ADDITIVE COLLECTION ARENA ADD GALAŠ.  Zoran Mrvoš i Ogi Antunac prikazali su zajedničku kolekciju koja će vas osvojiti snažnim i promišljenim minimalizmom pri čemu im je pripao najglasniji pljesak večeri!

 

BAMBI BY ZIGMAN

Juraj Zigman nastavio je u prepoznatljivom stilu vladati šarenim odjevnim komadima za najmlađe. Njegov potpis izrazito je tipičan i svi koji prate domaću modnu branšu znaju što očekivati od definitivno najopuštenijeg autora naše dizajnerske scene.

BAMBI by ZIGMAN   BAMBI by ZIGMAN

Baš poput karaktera kao što je Zigman, tako je i kolekcija za klinceze otišla u sferu totalne zabave koja sada već traje pune dvije sezone. Uzorci na haljinicama, volani, neočekivani modni dodaci i preslatke djevojčice zagrijale su publiku za nastavak večeri i nova modna uzbuđenja. Ukoliko volite vidjeti svoje djevojčice u zagasitim nijansama smeđe, ljubičaste i sive, BAMBI je vaša adresa.  

                    

 

ALEKSANDRA DOJČINOVIĆ

Zadnjih se sezona Aleksandra Dojčinović prometnula u jednu od onih dizajnerica koja zna pogoditi u srž trenda i zarolati ga na način koji njoj odgovara. Većina hrvatske celebrity liste prihvatila je njen dizajn i nosi ga na crvenim tepisima  - formula je veoma jasna, tržište je osvojeno te se nametnulo pitanje o daljnjim koracima jedne od najvećih dizajnerskih zvijezda.

  Aleksandra Dojčinović Aleksandra Dojčinović

O tome da Lei Lou by Aleksandra Dojčinović predstavlja jednu od ženstvenijih nijansi hrvatskog pret-a-portera ne trebamo ni raspravljati. Nove igre bjelinom, koja je neodoljivo podsjećala na svečane trenutke koji traže primjeren dress code, osigurat će daljnje pohode u njen zagrebački showroom jer ove haljine naprosto imaju svoje vrijeme i mjesto. Nešto zatvorenija silueta, kao i odabir jakih boja, dobrodošli su odmak od puderastih nijansi koje su prepustile svoje mjesto nekim mnogo zabavnijim odabirima. Velike bunde od umjetnog krzna, kao i torbe te remenje dobar su odabir za Lei Lou koji publici nastoji predstaviti što kompletniju priču.

                   

 

ANA MARIA RICOV

Kao pobjednica šestog Modnog Inkubatora, Ana Maria osvojila je pažnju modne kritike koja je od njenih početaka bila svjesna kako se radi o djevojci neizmjernog talenta za izgrađivanje jedne, ipak nešto razigranije, siluete koja treba ozbiljnije secirati. Najkonkretnija kolekcija druge večeri pokazala je svu snagu talenta ove mlade dizajnerice koja u svojem asortimanu nudi dnevnu i večernju varijantu. Za svakodnevne su potrebe tu zanimljivo skrojene jakne koje padaju na skinny hlače kojima je Ricov ubrizgala dozu seksepila u svoju posljednju kolekciju.

Ana Maria Ricov   Ana Maria Ricov

Možda je ova priča njen najseksepilniji trenutak dosad - haljine u jakim i bogatim bojama dolazile su obogaćene naborima i patentima duž leđa tako da će oni skeptični prema njenoj slojevitoj silueti ostati bez argumenata. Ricov je uspješno spojila dva toliko nespojiva momenta - modnu educiranost i pritajeni seksepil (ali i glamur) pri čemu uopće nije igrala na sigurno. Pohvale!

                    

ADDITIVE COLLECTION ARENA ADD GALAŠ

Virtuoz pletiva i fine izrade, koji svakom odjevnom komadu poklanja neizmjernu količinu pažnje, ponovno je razveselio svojim volumenima i avangardnijem pristupu odijevanju koji odolijeva zamkama današnjice. Tvornica trikotaže Arena u Puli stala je uz Galaša kako bi izradili meka i rahla pletiva kojima je ispunio velike komade odjeće, maksi haljine i kapute koji će zasigurno pronaći svoju publiku.

Additive Collection Arena Add Galaš   Additive Collection Arena Add Galaš

Valja naglasiti kako se u novoj kolekciji za sezonu jesen/zima 2012./2013. nalaze i ručno pleteni šalovi koji su novost u asortimanu modne kuće Arena. Njegova žena na momente djeluje daleko i hladno, ali prvotna impresija vara. U njegovim je haljinama i džemperima nevjerojatno puno topline. Galaš zna svoj posao i definitivno je svjestan svoje publike i njenih želja.  

LINK BY OGI ANTUNAC I ZORAN MRVOŠ

Bez imalo okolišanja, Ogi Antunac i Zoran Mrvoš prikazali su, uz onu Ane Marie Ricov, ponajbolju kolekciju večeri koja je izazvala golem pljesak na Zagrebačkom velesajmu. Snaga crnine, koja je dolazila u konkretnim odjevnim komadima - kao što su jakne od mekane kože - dokaz je koliko je modni zanat jednostavan za one koji ga znaju koristiti u svoju korist. Apsolutno svaki komad imao je „cool" auru koja se ubrzo preslikala na ukupni dojam.

LINK by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš   LINK by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš

Snažno, promišljeno i krajnje utilitarno te prilagodljivo svakodnevnim aktivnostima (izuzev kožnih hlača koje ćemo ostaviti za večernje pohode...) oznake  su kolekcije koju će mnogi pamtiti. Ogi i Zoran odlučili su pokazati da znaju „rezati" i poznaju kroj kojeg ne treba spašavati remen kako bi se dobila forma. Klasa za sebe, u svakome slučaju...

                    

Marko Banjavčić

Photo: Jelena Balić

  

 

Objavljeno: 17.03.2012. u 08:32

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p