SVJETSKA MODA

Ikona stila: Elena Perminova

Od Playboya do piste Giambattiste Vallija
O životu Elene Perminove, nove it djevojke pod ruskim modnim nebom, komotno bi se mogla napisati knjiga. Uz ovu se 24-godišnjakinju danas vežu mnoge "uobičajene" titule za jednu ikonu stila, poput modela, mlade djevojke sredovječnog ruskog oligarha i najbolje prijateljice Miroslave Dume, no njeni počeci i tinejdžerski dani bili su mnogo drugačiji od današnjeg lagodnog života koji vodi.


Svog sadašnjeg životnog partnera, multimilijunaša, filantropa i medijskog mogula Alexandera Lebedeva, Elena je upoznala pod vrlo neuobičajenim okolnostima. S tek navršenih 16 godina, u rodnom Sibiru zaljubila se u znatno starijeg muškarca, koji ju je naposljetku prisiljavao da po klubovima prodaje ecstasy. Nakon što je uhićena, Elena je pristala surađivati s organima reda kako bi uhvatili glavnog dilera, a nakon što je i on pao pred zakonom, ruska ljepotica svejedno se našla na optuženičkoj klupi, bez mogućnosti ulaska u program zaštite svjedoka. Sporan zakon koji je to omogućavao, cijelo to vrijeme pokušavao je srušiti bivši KGB-ov agent Alexander Lebedev, a ruskom bogatašu naposljetku se javio Elenin otac, u strahu za život vlastite kćeri. Lebedev je urgirao i uspio se izboriti kako bi djevojka u koju se zaljubio dobila uvjetnu kaznu, a nedugo nakon toga postali su par.

Perminova je s vremenom postala vrlo uspješan model, a ono što je započelo snimanjem za Playboy, koje joj danas mnogi spočitavaju, naposljetku ju je dovelo do luskuzne piste na reviji Giambattiste Vallija. Ipak, lijepoj 24-godišnjakinji prioriteti su se s godinama značajno promijenili. Danas je ona prije svega posvećena svoje dvoje djece koje ima s ruskim oligarhom, a osim slatkih roditeljskih briga, Elenu trenutno preokupira i moskovski ekonomski fakultet, koji planira završiti u skorijoj budućnosti. Jednoga dana, sama navodi kako bi voljela biti desna ruka svog Sasche, kako ga od milja zove, anđela čuvara koji ju je spasio kada joj je bilo najteže u životu. S obzirom na činjenicu da je odrasla u siromaštvu, Elena je jedna od onih djevojaka koja zna otkud potiče i jednaku dozu skromnosti i prizemljenosti želi prenijeti i na svoju djecu.

Upravo je miran, obiteljski život razlog zašto se Elenino ime danas ne rasteže uzduž i poprijeko ruskih trač rubrika. Jedina velika strast kojoj voli udovoljavati jest moda, stoga je šansa da na njeno lijepo lice naiđete na raznim streetstyle blogovima gotovo sto postotna. Bio u pitanju New York, London, Pariz ili Milano, Elena obilazi revije svojih omiljenih dizajnera, i pritom oduševljava svojom vretenastom i eteričnom pojavom. Zapaziti ste ju mogli već nebrojeno mnogo puta u društvu njene najbolje prijateljice Miroslave Dume, a dvojcu se nerijetko pridružuje i ostatak ruske modne elite, s predvodnicama Vikom Gazinskayom i Ulyanom Sergeenko. Popularna četvorka uistinu je melem za oči, bilo to na ulici ili na crvenom tepihu, jer svaka na svoj način njeguje vlastiti stilski identitet, stoga ih je pravi užitak gledati na okupu, u vrhunskim pret-a-porter i haute couture kreacijama.

Elenina specijalnost, strast i ljubav definitivno je nošenje couture komada i upravo se u tome očituje njena "modna snaga", budući je dobro poznato kako su najluksuznije krpice na svijetu obično i one najzahtjevnije za nositi. Usuditi se odjenuti couture također znači automatski pripremiti stav i samopouzdanje za iznijeti željeni komad, a dovoljno je reći kako Elenin ormar doista obiluje coture etiketicama, koje se na njoj doimaju kao salivene.

Stilski kategorizirati pojavu ove ruske ljepotice doista je teško, budući je Elena itekako podložna trendovima, ali ne na način da im robuje, već pomno bira ono što joj se sviđa i odgovara njenoj zavidnoj figuri. Jednoga dana to su krzneni kaputi, drugi military parke, ponekad se odluči za minimalizam, a potom balans napravi s nekim statement komadom, koji vrišti da bude primjećen, i na taj način Elena unatrag godinu-dvije oduševljava svoju vjernu publiku. Osim toga, iznimno je posvećena detaljima i na sam pogled vidljivo je kako su njeni stylinzi promišljeni do posljednje sitnice, a upravo su asesoari ono što čini njenu pojavu svježom i drugačijom od ostalih žrtava trendova koje šeću svijetom.

U suštini je Elena jedna vrlo elegantna žena, koja stilom i otmjenošću odiše iz svake svoje pore te modno pogađa i u situacijama kada njene ruske kolegice znaju "zaglibiti" u vlastitim izdanjima. Eterična ljepotica, iako je odrasla u siromaštvu i neimaštini, očigledno ima urođen smisao za nositi odjeću, umjesto da ista nosi nju, pa čak i kad nosi predznak couture, a to je doista jedna od velikih modnih odlika djevojke, koja se ponosno ističe u moru ruskih bogatašica i čiju pojavu će i nadalje biti vrlo zanimljivo pratiti.


H.B.
Photo: The Fashion Spot, Citizen Couture, All The Pretty Birds, Stockholm Streetstyle

Objavljeno: 03.02.2012. u 11:12

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p