TRENDOVI

Charlotte Olympia zna kako zagrijati srca trendseterica

Proljetna kolekcija poznate dizajnerice cipela oduševit će mnoge

Charlotte Dellal, dizajnerica cipela poznatih pod imenom Charlotte Olympia, imala je prilično angažiranu jesen na svjetskim modnim pistama. Osim što je, između ostalih, ostvarila vrlo uspješne suradnje s brandovima Peter Som, Victoria Beckham i Matthew Williamson, Charlotte je također predstavila vlastitu liniju cipela, koja se očekivala s velikim nestrpljenjem.


Kolekcija za proljeće 2012. naravno nije podbacila, a jedna stvar koja je konstanta u Dellalinom kreiranju, čak i nakon što joj većina okrene leđa, jest platforma, koja je postala zaštitni znak ovih veselih cipela, u koje Charlotte redovito unosi dozu vlastitog cool duha.

Inspiracija, odnosno podloga za novu kolekciju, bila je razglednica iz 50-ih, koja je pritom objedinila suncem okupan Palm Springs te pastelni sjaj Miami South Beacha. Na tu sliku jasno se referiraju modeli sandala u satenu i zlatu, a osim snažne vibre resorta u 50-ima, u kolekciji su svoje mjesto našle i cipele koje su nas vratile u doba kada je svijest o prirodi bila mnogo jače izražena no danas. Banane i tropsko voće prošle sezone sada je zamijenilo lišće, perje te prirodni materijali poput jute i pamuka.

Na kraju valja izdvojiti i fenomenalan par sandala nadahnut vrtnim garniturama Art Decoa, malu umjetničku instalaciju za koju uopće ne sumnjamo da ćemo ju u skorijoj budućnosti vidjeti na ljubiteljicama Olympijina dizajna; Oliviji Palermo ili možda Sarah Jessici Parker. Po svemu sudeći, radi se o još jednoj kolekciji koja će zagrijati srca dragih nam trendseterica.


H.B.
Photo: Fashionologie

Objavljeno: 18.10.2011. u 18:22

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p