TRENDOVI

Torba koja je na listi želja milijuna žena diljem svijeta

Prada 'Top Handle' Bag je apsolutni bestseller
Pradin modni laboratorij oduvijek je izazivao uzbuđenje među ljubiteljicama dizajnerskih markica, a osim što je oduvijek znala kako nametnuti neku ideju kao vrući trend za narednu sezonu, Miuccia je također postigla pun pogodak sa svojim kožnim torbama, kojima rijetko koja dama danas može odolijeti.

Posljednji hit u nizu, koji se provlači već kroz nekoliko sezonskih kolekcija, jest Prada Top Handle Bag, čija privlačnost ne leži samo u njenom vanjskom izgledu, već i u pozadinskoj priči koja ju prati. Više ili manje je poznato, kako su Pradine torbe redom izrađene od saffiano kože, koja je za ovu modnu kuću postala zaštitni znak.

Riječ je o sjajnoj i izuzetno otpornoj telećoj koži, čija se tekstura dobiva pritiskanjem specijalnog dijagonalnog uzorka u sami materijal, i to na 10 do 15 sekundi pri temperaturi od 165 stupnjeva. Završni radovi na svakoj torbi podrazumijevaju tretman voskom, a rezultat je saffiano koža, koja jako dobro podnosi ogrebotine i vodu te djeluje da torba kroz dulje vrijeme izgleda kao da je upravo izašla iz dućana.

Ovaj proces navodno je patentirala sama dizajnerica, a danas se njome služe i druge modne kuće, kao što je Salvatore Ferragamo. Na tržištu je prisutno i mnogo lažnjaka, no njihov proces izrade nije bi približno sličan onome u Pradinom pogonu, koji svakodnevno na tržište lansira torbice vrijedne 10,000 kuna. Tako se otprilike kreće i cijena gore spomenute 'Top Handle' torbe, koja je u podjednakoj mjeri osvojila Hollywood, modne redakcije i blogosferu.

Ova četvrtasta torba pročišćena dizajna prilično je bezvremenska i prigodna u gotovo svim odjevnim kombinacijama, a osjećaj luksuza, osim same kože, daju joj i zlatni logo, kopče te patentni zatvarači. Pradina uspješnica za izabrane je zemlje dostupna i u online shopu, no dočekati ju mogu tek rijetke sretnice, budući da je većina njenih varijanti u različitim veličinama i bojama uglavnom rasprodana.


H.B.
Photo: Prada

Objavljeno: 10.02.2013. u 16:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p