ANA BACINGER

Mali trikovi velikih Instagram cura: @enamihoci

Moderna mama koja nas oduševljava svojim genijalnim fotografijama

Enu Mihoci pratimo već godinama i uvijek iznova se oduševimo njezinim savršenim fotografijama. Poznata vjenčana fotografkinja na svom Instagram profilu @enamihoci ima genijalnu fotogaleriju u kojoj prevladavaju privatne fotografije s putovanja, ali i one obiteljske i neke njoj najdraže vezane uz posao… S obzirom da obožavamo njezin feed u kojem tako savršeno usklađuje majčinstvo, putovanja i posao - odlučili smo iz prve ruke saznate koje tajne krije u rukavu…


#Motivi

Sve ono što svakodnevno ispunjuje moj život. Putovanja i zanimljive destinacije, dijete i obiteljski život, posao i vjenčanja. Svaki moj tjedan okupiran je svim ovim trima naizgled nepovezanim motivima pa tako i moj Instagram izgleda kao svojevrsni kupus svega toga.


#UčestalostObjava

Po meni je idealno jedna objava dnevno na profil i nekoliko objava na Stories tijekom dana, ali vrlo rijetko stignem pratiti taj ritam pa objavljujem u prosjeku 1-2 objave tjedno i nešto češće Stories.

#Kamera

Iako sam profesionalni fotograf i posjedujem dobru i skupu kameru, najčešće su moje Instagram fotografije snimljene iPhone x kamerom. U posljednje vrijeme trudim se što češće i za Instagram fotografirati s pravom kamerom, iako mi to malčice usporava cijeli proces objave, no radim to više radi sebe jer volim u konačnici printati fotografije.


#Aplikacije

Za obradu fotografija koristim VSCO aplikaciju na iPhone-u ili Lightroom na kompjuteru, a za dizajn storija Unfold i Adobe Spark. U posljednje vrijeme olakšavam si i planiranje objava s aplikacijom Planoly.


#Filteri

U VSCO aplikaciji najčešće koristim filter AV4, no gotovo uvijek mu smanjujem intenzitet i dodajem topline. U Lightroomu koristim naše MihociStudios presete koje koristimo u profesionalnom radu. No, koji god filter koristila trudim se da fotografija izgleda što prirodnije.


#MojiPratiteljiNajvišeVole

Pretpostavljam da najviše vole gledati predivne lokacije koje često posjećujem, ali često dobivam i pozitivne komentare na stil života koji živim jer pokušavam potaknuti i ohrabriti mnoge roditelje da putovanja s djecom nisu bauk.

#Stories

Volim ih jer su nekako neopterečujući i stvarni. Dođu i prođu, kao svaki dan. Na Stories objavljujem baš sve što mi se u tom trenutku objavljuje i omogućuju pričanje priča baš kao što im sam naziv kaže. To je nekad bio i Instagram profil, ali u posljednje vrijeme ljestvica i očekivanja su se znatno podigla pa moraš paziti na izgled profila i svašta.

#SavjetZaDobivanjeVišeFollowera

Ne znam koji bi bio točan odgovor što se tiče ove teme, ali znam da na Instagramu, kako i u profesionalnoj karijeri možeš ići naprijed i dugoročno nešto postići jedino ako si svoj i dosljedan, ako puno radiš i ako si uporan. Mislim da sama brojka followera ne znači puno ako ti followeri nisu stvarni i trajni. Vrlo je bitno znati tko su tvoji followeri i kome se obraćaš svojim objavama i naravno znati da se ne možeš baš svima svidjeti i to je ok.

#NajvišeLikeovaDobijemNa…

Objave osobne prirode i fotografije na kojima smo moj mali sin i ja.

#SuradnjeSBrendovima

Volim suradnje jer na mene djeluju motivirajuće i pozitivno no samo pod uvjetom da se radi o suradnjama s brendovima u koje zaista vjerujem i koje iskreno preporučujem. To je zapravo i smisao suradnje, jer plaćena reklama je po meni nešto sasvim drugo.


#KakoUvijekIspastiDobroNaFotografiji?

Svaki fotograf zna da je tajna dobre fotografije svjetlo. Nađi dobro svjetlo i riješio si pola posla. ;) Osim toga, meni su zanimljive spontane fotografije. Moguće je iscenirati spontanu fotografiju upravo pokretom. To će dati fotografiji dodatnu zanimljivost, pomoći da otpustite ekspresiju lica i tijela i time često pomoći da ispadnete bolje. 


#NaTuđimProfilimaPrvoGledaš...

Izgled profla u ukupnosti, opis profila i izgled osobe koja stoji iza tog profila. Vizualni sam tip pa moram znati ’s kim razgovaram’.


#NikadNeBihObjavila…

Ne bih objavila nečiji tuđi rad bez reference ili fotografije osoba koje se ne žele objaviti. Jako mi je bitno poštivanje tuđih autorskih prava i prava na privatnost. Također spontano rjeđe objavljujem fotografije hrane jer je radije jedem nego fotografiram (smijeh)


#NajdražiInstaProfili

@magnumphotos @tuulavintage @iddavanmunster @nessakphotography @philchester @lenaperminova i mnogi drugi koje sam možda zaboravila spomenuti.#HrvatskiProfiliKojeVolim

@anabacinger @petrakurtela @lidijalesic @lucieslittleloves @kuzivancija ...


#InstagramVolimJer…

Jer je zabavan, vizualan, ponekad edukativan i informativan, jer omogućuje nova prijateljstva i suradnje, prezentaciju vlastitog viđenja života ili rada.

Objavljeno: 05.06.2019. u 09:57

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p