ANA BACINGER

Mali trikovi velikih Instagram frajera: @father_of_djordje

Marko Medić nam donosi trikove za genijalan Instagram feed!

moru hrvatskih Instagram profila njegov se ističe od samog početka genijalnim fotografijama i usklađenim feedom u kojem uživamo na dnevnoj bazi. Marko Medić ponosan je vlasnik @father_of_djordje Instagram profila i odličnog bloga istoimenog naziva, a nas je već odavno osvojio svojim okom za estetiku i načinom na koji se posvećuje svakoj objavi. Uživamo u njegovim fotografijama s putovanja, ali i kvalitetnim sponzoriranim objavama koje često izgledaju bolje od vizuala koji nose cijelu kampanju brenda. Konačno smo ga uhvatili u pauzi od putovanja i odmah priveli na mali razgovor u kojem nam je otkrio sve tajne uspješnog Instagram profila!

#Motivi

Moji motivi su putovanja i lokacije koje posjećujem. Nekad je to uglavnom bila priroda, a sada doziram lifestyle i scene iz svakodnevnog života.

#UčestalostObjava

I to ovisi o količini materijala; da li putujem ili sam zauzet drugim obvezama van Instagrama. Nastojim objavljivati samo kada imam kvalitetan sadržaj.

#Kamera

Zadnje dvije godine koristim Fuji-xt2 i jako sam zadovoljan performansama iste. Dugo sam se premišljao oko kamere i mogu reći da sam jako sretan jer je praktična za putovanja, a dobijem kvalitetu fotki koja zadovoljava moje standarde. Upravo sam stari iPhone 7 zamijenio novim pa se veselim isprobavanju kamere koja se čini jako dobrom u trenutcima kad mi aparat ne bude pri ruci.

#Aplikacije

Na početcima Instagrama koristio sam VSCO i Snapseed zbog jednostavnosti i brzine, no otkako imam aparat sve sređujem u Lightroomu na laptopu.#Filteri

Većinom koristim svoje filtere. Volim se igrati i podešavati svaku fotku dok ne dođem do željenog rezultata. Kasnije u nekoj od aplikacija, objave pokušavam složiti unaprijed kako bi dobio ujednačeni izgled feeda.

#MojiPratiteljiNajvišeVole

Nove lokacije, prirodu, ali i slike iz New Yorka koje su naišle na odličan feedback. Također i igru s Photoshopom.#Stories

Prema storijima imam love/hate odnos jer su ponekad korisni za sheranje informacija koje ne možemo prenijeti preko feed-a, a s druge strane nekad nas znaju bombardirati ‘istim’ sa svih strana. Što će tiče obrade storija nekako na to ne volim trošiti previše vremena i sve uređujem u opcijama samog telefona.#SavjetZaDobivanjeVišeFollowera

Biti svoj i autentičan i istaknuti se s nečim što nema nitko drugi na ovim područjima. Da li je to kvaliteta slika, videa ili nešto treće.

#NajvišeLikeovaDobijemNa…

Na fotke s ‘wow’ efektom ili nekom vizualnom manipulacijom odrađenoj u Photoshopu.#SuradnjeSBrendovima


Na većinu suradnji sam jako ponosan jer su to uglavnom ‘veliki’ brandovi s kojima imam dugoročne ili više jednokratnih suradnji što govori o tome da sam odradio dobar posao. Veliku količinu vremena i kreative uložim u svaku suradnju te nastojim uvijek ponuditi nešto novo, a da i dalje ostanem unutar svog načina izražavanja.#KakoUvijekIspastiDobroNaFotografiji?

Mene su još u doba moje modeling karijere ‘uvjerili’ da je osmijeh moj adut pa se često smijem jer mi je to i najprirodnije te mi je to ujedno i najlakši način da ispadnem dobro na fotografiji.

#NaTuđimProfilimaPrvoGledam…

Cjelokupan feed, pa kvalitetu fotki pa tek onda storije.#NikadNeBihObjavio…

Neku privatnu fotku koja ne odgovara mom feedu ili ju smatram preosobnom. Također ni suradnju koja ne odgovara mojim načelima.

#NajdražiInstaProfili

@Qmike, @allthatisshe, @everettwilliams, @helloemilie, @accidentallywesandreson, @livingwiththelins i mnogi drugi.#HrvatskiProfiliKojeVolim

@lili.basic., @oprrosti, @doyoudreamof_


#InstagramVolimJer…

Jer mi je dao mogućnost upoznavanja novih ljudi koji dijele istu strast za fotografijom kao i ja. Otkrio mi neke ‘nove’ destinacije i omogućio mi da podijelim svoju kreativu s velikim brojem ljudi.

Objavljeno: 12.12.2019. u 00:00

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p