BEAUTY

4 beauty pravila kojih smo se nekada pridržavali, a danas više ne vrijede

Jedno sasvim novo shvaćanje moderne ljepote

Pogledom u prošlost možemo zaključiti kako svako razdoblje ima svoja beauty pravila i trendove koji nam se možda danas čine pomalo i smiješnima. Kako neprestano tražimo bolje formulirane i ljepše proizvode kojima postižemo prekrasan izgled, nije naodmet prisjetiti se ponekih zastarjelih beauty pravila koja smo potpuno izmijenili!

U posljednjih nekoliko godina svjedočimo ekspanziji velikih beauty brendova koji gotovo svakodnevno iznjedre nove i inovativne proizvode bez kojih ne možemo zamisliti svoju svakodnevicu. Svi mi volimo izgledati besprijekorno, a danas granice u eksperimentiranju s bojama i načinima apliciranja šminke ne postoje. Kada je beauty svijet u pitanju, nije naodmet prisjetiti se ponekih savjeta kojih se više ne pridržavamo jer ipak se na greškama uči!

Zastarjela make up pravila

Dugo je na snazi bilo pravilo da tamni ruž postaruje te ga se u prošlosti uglavnom moglo vidjeti na starijim damama. Kako smo protiv bilo kakvog oblika diskriminacije, pa tako i ruževa, moderno doba je u potpunosti uklonilo sve predrasude koje su bile vezane uz ovaj beauty proizvod. Ono na što trebate obratiti pažnju prilikom korištenja tamnog ruža je ostatak šminke koja treba biti neutralnija kako bi istaknuli usne. Također zastarjelo make up pravilo je uvjerenje kako je puder osnova svakog make upa. Danas svjedočimo brojnim make up lookovima koji njeguju prirodan, 'no make up' izgled, a koji možete postići s dobrom toniranom BB ili CC kremom koja će ujednačiti ten. Nekada smo se prilikom odabira nijanse sjenila vodili bojom naših očiju, a danas nam je samo nebo granica kada su boje na kapcima u pitanju!


Zastarjela hairstyle pravila

Lijepa frizura ne mora uvijek biti uredno stilizirana. Ležerniji outfit podnosi malo moderniju frizuru koja će uokviriti naše lice te pružiti onu chic odvažnost koju volimo vidjeti. Nadalje, visoki rep se dugo smatrao kao prikladna frizura koju volimo nositi dok obavljamo kućanske poslove ili se spremamo za odlazak u teretanu, no zadnjih godina visoke repove možemo vidjeti na brojnim svečanim prigodama. Učvršćeni ukosnicama ili marama, ova jednostavna frizura je definitivno proširila naše vidike.

Zastarjela pravila u manikuri

Vjerovali ili ne, ne tako davno glavni vodič prilikom odabira ruža za usne bila je boja laka za nokte, pa ukoliko su vaši nokti bili u crvenim nijansama, ispravan odabir make upa bi bio crveni ruž. Danas svjedočimo vrlo uspješnom igranju boja te njihovim kontrastima, kako u make up svijetu tako i na našim prstima, pa usklađivanje boje laka i ruža za usne ostavljamo u nekim davnim i pomalo dosadnim vremenima.

Zastarjela parfemska pravila

Godine su vrlo dugi period bile glavna smjernica za pronalaženje prikladnog mirisa. Danas možemo osjetiti teške i ozbiljnije mirise na osobama koje su u cvijetu mladosti, tako da to pravilo definitivno više ne vrijedi. Prilikom odabira parfema najvažnije je odabrati onaj miris koji će najbolje prezentirati našu osobnost te koji će o nama otkriti upravo ono što i mi sami želimo podijeliti s ostatkom svijeta.

Foto: Instagram
Objavljeno: 09.01.2019. u 15:46
Tagovi: beauty

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p