BEAUTY

8 najboljih proizvoda od meda koji će preporoditi vašu kožu i kosu!

Hranjivi proizvodi koje se isplati isprobati

U poznatoj “knjizi života” starih Indijanaca, zabilježeno je da se duljina življenja produljuje ukoliko svakodnevna prehrana uključuje med i mlijeko. Stari su Grci pak smatrali da je med nektar bogova i da ih upravo on čini besmrtnima, a danas je med zauzeo mjesto koje mu pripada u različitim prirodnim proizvodima i svakodnevnoj ljudskoj prehrani o čijoj važnosti, budimo iskreni, i ne razmišljamo često.

A da je prirodni med i radišnost pčela od životne važnosti za našu planetu potrvdio je i UN koji je upravo 20. svibanj proglasio Svjetskim danom pčela. Svjetski dan pčela tako se obilježava u cilju podizanja svijesti o značenju divljih oprašivača za prirodu, sa svrhom da na globalnoj razini zajednički doprinesemo njihovoj zaštiti, a samim time i sudjelujemo u rješavanju globalnih problema kao što su klimatske promjene i pretjerana uporaba pesticida koji itekako utječu na život pčela i kvalitetu jedne od najzdravijih namirnica na svijetu - meda.

Tim povodom, želimo skrenuti pozornost na blagodati meda i u beauty svijetu; med je definitivno jedan od najstarijih sredstava za uljepšavanje i njegu kože koji, osim što značajno omekšava kožu, otklanja suhoću i hrapavost te povećava tonus. Učinkovit je i u borbi protiv bora i akni, a blagotvorno će djelovati i na vašu kosu koju će bogato nahraniti, hidratizirati i potaknuti njen rast. A da je med itekako djelotvoran u njezi kose potvrđuje i dobro poznata bloggerica Negin Mirselehi, prepoznatljiva upravo zbog svoje raskošne, guste kose kakvu baš svi želimo, a koju njeguje upravo prirodnim preparatima načinjenim od -meda, koje je potom pretvorila u vlastitu kolekciju različitih preparata za njegu kose.

U nastavku smo izdvojili 6 proizvoda na bazi prirodnog meda koje svakako vrijedi isprobati, a uz koje ćete u zaista kratkom roku primjetiti razliku na vašoj kosi i koži.

Gisou ulje za kosu

Gisou maska za kosu

Oriflame Milk & Honey Gold

Missha Airy Fit Honey maska za kožu

Queen Helene Oatmeal 'n Honey piling za kožu

Bielenda Manuka Honey krema za kožu

Garnier Botanic Therapy Honey šampon za kosu

Garnier Hair Milk Mask Restoring Honey maska za kosu

Foto: Instagram, Missha, Gisou, Oriflame, Garnier, Bielenda
Objavljeno: 20.05.2020. u 11:18

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p