KOŽA

Muški parfemi koje obožavaju i žene

Parfemi s kojima ne možete pogriješiti!

Muškarci i žene se razlikuju po mnogočemu, a ništa drugačije nije niti kada je beauty svijet u pitanju. Poznato je kako većinu kozmetičke police zauzimaju proizvodi namijenjeni za žensku njegu, dok muškarci uglavnom raspolažu nešto skromnijim prostorom, stoga su to uvijek proizvodi koji se mogu pohvaliti svojom kvalitetom, pa veliki broj njih zapravo i nije potreban.

Svi mi volimo lijepo izgledati i biti njegovani, a ni kod muškaraca nije ništa drugačija situacija. Parfem je definitivno proizvod koji osim neodoljivog mirisa, odražava naš identitet i karakter, pa kao takav uvelike utječe na samopouzdanje i raspoloženje. Muškarci za razliku od žena nemaju baš mali milijun mirisnih bočica, već onu jednu koja pruža veliki plus cjelokupnom dojmu i stilu, stoga i ne iznenađuje činjenica da često volimo posuditi upravo takve mirise. Također, muškarci često parfeme koriste kao sredstvo zavođenja ili pak kao modni dodatak koji s dužim nošenjem postane njihov zaštitni znak. Kada je miris parfema u pitanju, egzotični začini ili cvjetne note idealne su za dnevne varijante u kojima ciljamo na lagan miris s notom svježine, dok je za večernje prilike dozvoljeno malo eksperimentiranje s mirisima, pa tako savršeno odgovaraju jaki i zagasti tonovi. Mlađim muškarcima odgovarat će slatkaste note parfema, dok će oni malo stariji obožavati klasične, drvenaste note. S druge strane, sportski tipovi muškaraca preferirat će laganije parfeme s mirisom citrusa, dok oni urbani preferiraju jake i zagušljive tonove. Nadalje, zima je idealno razdoblje za mirise koji su istovremeno jaki i senzualni, no svakako ne smijete pretjerivati u njegovom nanošenju jer je konačan cilj stvaranje ugodnog mirisa, a ne zagušenosti. Zato pogledajte naše favorite muških parfema, koje ponekad volimo i posuditi, naravno bez pitanja!

@raretrio

Foto: Instagram, Yves Saint Laurent, Amouage Gold, Bvlgari, Dolce&Gabbana, Gentleman Givenchy, Giorgio Armani, Hermes, L'Homme Prada, Prada Luna, Tom Ford
Objavljeno: 24.08.2021. u 12:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p