FIT

10 najboljih vježbi za oblikovanje stražnjice

Trening koji pruža sjajne rezultate

Kada govorimo o vježbama za učvršćivane i oblikovanje tijela, nerijetko je fokus stavljen na stražnjicu kao zonu s kojom najčešće nismo zadovoljni. Zbog toga što većinu dana provodimo sjedeći, ne uzimamo dovoljno tekućine te smo slabo aktivni njezin izgled nije čvrst, zategnut te je neatraktivan. S druge strane, postoji čak 10 genijalnih vježbi zahvaljujući kojima možete oblikovati ovu 'kritičnu zonu', a odraditi ih mogu i najveći amateri!

Oblikovanje stražnjice cilj je mnogih koji žele poboljšati izgled donjeg dijela tijela i povećati tonus mišića. S obzirom na različite genetske predispozicije i individualne razlike u tijelu, neće svaka stražnjica izgledati isto, ali svaka može postati čvršća i toniranija uz odgovarajući trening. Čučnjevi su jedna od najučinkovitijih vježbi za jačanje i oblikovanje stražnjice, stoga radite čučnjeve s odgovarajućom tehnikom kako biste osigurali aktivaciju glutealnih mišića.

Pored čučnjeva, iskoraci također ciljaju glutealne mišiće i mogu pomoći u oblikovanju stražnjice. Radite iskorake unaprijed, unatrag i bočno kako biste ciljali različite dijelove gluteusa, a ova vježba pomaže i u izolaciji mišića stražnjice te može značajno pridonijeti njezinom oblikovanju. Nije naodmet uvrstiti i težinske vježbe poput deadliftova, rumunjskih mrtvih dizanja i kettlebell zamaha kako biste dodatno ojačali glutealne mišiće, a u nastavu smo izdvojili genijalan video trening koji će sigurno pružiti željene rezultate!

Pored treniranja, ne zaboravite i na važnost uravnotežene prehrane koja je ključna za postizanje vidljivih rezultata u oblikovanju stražnjice. Osigurajte adekvatan unos proteina, zdravih masti i ugljikohidrata kako biste podržali rast mišića i njihov oporavak!

Foto: Youtube, Instagram
Objavljeno: 02.09.2023. u 11:50

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p