TECH

4 najboljih besplatnih fitness aplikacija

Neka vaš fitness trener uvijek bude pri ruci!

Svatko tko je barem jednom zakoračio u fitness svijet zna koliko je teško zaista ostati u njemu. Velika prepreka nam je često nedostatak motivacije, ali i veliko neznanje o načinu funkcioniranja ovoga svijeta, no napretkom tehnologije sve što nas je ikada zanimalo o fitnessu možemo saznati samo jednim klikom!

Mobilni telefoni već su odavno postali produžetci naše ruke, budući da ih iz njih ne ispuštamo. Pored toga što nam služe za poprilično brzu komunikaciju, gledanje omiljenih videa, slušanje glazbe, surfanje Internetom, mobitel može itekako koristiti poboljšanju našeg zdravlja. Točnije, riječ je o pametnim aplikacijama koje se pojavljuju u ulozi privatnog trenera, stoga sve što trebate napraviti jest odabrati dobru fitness aplikaciju zbog koje će trening biti učinkovitiji. Freeletics je jedna od najpopularnijih fitness aplikacija koju posebno vole koristiti početnici u vježbanju. No, na ovoj aplikaciji se nalaze high- intensity vježbe ( kombinacija treninga snage i izdržljivosti), stoga vodite računa da prilagodite trening stupnju svoje kondicije. Nešto iskusniji vježbaći mogu koristiti ovu aplikaciju kako bi unaprijedili svoj način treniranja, pa možete zaboraviti na stagnaciju rezultata s ovom aplikacijom.Da fitness ne uključuje samo treniranje, potvrđuje i aplikacija My fitness pal. Riječ je o aplikaciji koja vam olakšava praćenje unosa kalorija, a što je ujedno i najveći izazov u fitness svijetu. Ova aplikacija funkcionira poput dnevnika u koji unosite sve što ste tijekom dana jeli, pa tako možete imati jasni uvid u svoje prehrambene odabire i znati koliko točno morate trenirati kako bi 'potrošili' uneseno. Pocket WOD - Workout of the day je aplikacija kao stvorena za sve nas koji nemamo baš vremena na raspolaganju za vježbanje. Tako na njoj možete pronaći jednostavne i efektne vježbe za sve mišićne skupine koje možete vježbati bilo kad i bilo gdje jer vam za njihovo izvođenje nisu potrebni nikakvi dodatni rekviziti.

Koliko je važno kretanje podsjetit će vas aplikacija Nike Run Club koja mjeri sva kretanja tijekom dana. No pored kretanja, u fitness svijetu veliku ulogu ima i sama motivacija, a na ovoj aplikaciji možete pronaći motivirajuće poruke koje će vas potaknuti da se krećete još više. Također ova aplikacija vam omogućava da se i pohvalite svojim rezultatima, pa tako možete svoje kretanje podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama i napraviti jednu poticajnu zajedničku rutinu!

@sarahs_day

Foto: Instagram, Unsplash
Objavljeno: 09.04.2019. u 14:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p