FIT

5 jednostavnih koraka do potpune detoksikacije

Vratite svoje tijelo u ravnotežu!

Moramo priznati kako se nakon svakog blagdana osjećamo tromo i s određenom težinom u trbuhu, a pogotovo kada govorimo o danima nakon Uskrsa. Za ovaj blagdan se posebno veže i određeno pretjerivanje u hrani, koja sama po sebi ne spada u skupinu laganijih namirnica. Masna šunka, luk i brojni kolači poznati su kradljivci naše energije, a njezin povratak pronađite u neizostavnoj detoksikaciji!

Temeljiti piling kože

Pogrešno je mišljenje kako je detoksikacija namijenjena isključivo za unutarnje djelovanje. Važnost vanjske njege tijela dokazuju pilinzi koji pomažu ubrzavanje cirkulacije, a pored nešto mekanijeg i zdravijeg izgleda kože, ovakav tretman pomaže da izbacite suvišne toksine iz organizma. Također pilinzi već odavno nisu rezervirani samo za njegu tijela, već ih sve češće koristimo i za čišćenje svoga lica, stoga neka vaša detoksikacija bude pretvorena u pravi mali beauty tretman.

Povećana hidratacija tijela

Sama detoksikacija podrazumijeva unutrašnje čišćenje organizma, što znači smanjenu konzumaciju kalorične i masne hrane. Sigurno vam važnost konzumiranja vode nije nikakva novost, no njezina povećana količina nakon ovakvih blagdana je nužna kako bi se organizam dobro očistio. Pokušajte uvijek imati u blizini bocu s vodom jer nam je ponekad zaista potreban stalni podsjetnik da bi trebali 'probuditi' svoje tijelo.

@sarahs_day

Povrće i voće kao obavezne namirnice vašeg jelovnika

Pauza od teške i masne hrane uvijek je dobrodošla, a svoje tanjure možete obogatiti namirnicama od kojih će naše tijelo imati neke veće benefite. Povrće koje je bogato vlaknima ubrzava rad našeg metabolizma i tako nam pomaže da se oslobodimo one težine u trbuhu. Tako u svoj jelovnik uvrstite povrtne i slatke, voćne smoothieje koji će vam vratiti izgubljenu energiju, domaće povrtne juhe ili razne sezonske salate kao prilozi glavnom jelu.

Tjelovježba

Uz kvalitetne namirnice i poboljšanu prehranu pod ruku definitivno ide i tjelovježba. No, vježbanje ne mora nužno značiti i krvavi trening u teretani, već jednostavno malo više kretanja koje naš organizam itekako zna nagraditi. Nešto duža šetnja u prirodi, vožnja biciklom na posao ili vježbe rastezanja dok gledate omiljenu seriju uvijek imaju mjesta u našem pretrpanom rasporedu.

Opuštajuća kupka

Zasigurno nema situacije koju duga i topla kupka ne može popraviti, pogotovo kada ju kombiniramo s blagotvornim sastojcima koji otopljeni u vodi lakše prodiru u našu kožu i oslobađaju naše tijelo od toksina. Tako kupke od morske soli obiluju mineralima koji potiču cirkulaciju i metabolizam, a manje je poznato da ovakve kupke potiču mršavljenje te su odlični saveznik u borbi protiv celulita!

@sarahs_day

Foto: Instagram
Objavljeno: 23.04.2019. u 14:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p