FIT

Čaj koji je kao stvoren za brzi gubitak kilograma

Napitak koji je sjajan saveznik u borbi s viškom kilograma
S obzirom na to da na novu godinu gledamo kao na knjigu čije stranice tek trebamo ispisati, njezin prvi tjedan uglavnom obilježavaju novogodišnje odluke. Jedna od najčešćih definitno je gubitak viška kilograma, a koje smo bezbrižno nakupljali prethodnih tjedana, stoga imamo savršen recept zahvaljujući kojem ćete barem malo 'stati na loptu'!

Prekomjerno uživanje u jelu i piću nešto je što najbolje opisuje protekle blagdane, a što se poprilično da primijetiti i po brojci na vagi koja je vrlo nezahvalna. Da bi postigli idealnu kilažu potrebno je uskladiti nekoliko komponenti, odnosno pravilu prehranu i redovito vježbanje, ali i ono najvažnije, zadržati kontinuitet. S druge strane, nije naodmet uz navedeno imati nadohvat ruke i jednostavan recept, a zahvaljujući kojem će se masne naslage otapati mrvicu brže te koji će biti sjajan saveznik u sagorijevanju viška kilograma. Pravi primjer jednog takvog napitka je čaj od peršina - kvalitetan i jednostavan napitak koji je kao stvoren za dobar detox!

Sve što vam je potrebno za ovaj čaj vjerojatno imate nadohvat ruke, pa tako otprilike pola šake ili dvije žlice peršina prelijte s kipućom vodom te ostavite listiće da prokuhaju. Kada je peršin prokuhao, a što ćete primijetiti po zelenoj boji napitka, listiće izvadite i pustite čaj da se ohladi. Kao i svaki čaj, tako i ovaj možete piti topao ili hladan, a budući da je po svom sastavu nešto snažniji od ostalih detox varijanti, poput vode s limunom, ne preporučuje se piti ga u velikim količinama kao niti toliko često. Najbolje je piti ga tjedan dana, a zatim napraviti pauzu od minimalno tjedan dana, nakon čega slobodno možete nastaviti s njegovom konzumacijom!

Foto: Instagram
Objavljeno: 06.01.2022. u 15:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p