FIT

Jednostavan trening za lijepo i ženstveno oblikovana leđa!

Trening koji ujedno pomaže i smanjenju boli u leđima!

Leđa su dio tijela koji je vrlo često zanemaren kada govorimo o vježbanju. Osim samog izgleda, vježbe za leđa su iznimno važne i zbog potencijalnih bolova koji se pojavljuju uslijed činjenica da većina poslova zahtijeva sjedenje većinu dana, stoga ako već niste, vježbe za spomenuto područje tijela što prije uvrstite u svoju svakodnevicu kako bi se prije svega osjećali bolje, a potom i izgledali atraktivnije.

Jeste li znali da uz noge, mišići leđa čine drugu najveću skupinu na tijelu? To je samo jedan od razloga zašto biste im trebali pokloniti posebnu pažnju jer je vrlo bitno te iste mišiće održavati aktivnima kako ne bi došlo do neželjenih upala i bolova. Iako većina vježbi, kao što je primjerice kardio trening sadrži neke vježbe za leđa, kako biste kvalitetno i valjano trenirali ovaj dio tijela, potrebno je posegnuti za onim specijaliziranim. Tu je riječ o vježbama koje poboljšavaju općenito stanje mišića leđa, držanje, ali i razvijaju snagu s kojom ćete lakše izvoditi bilo koji drugi trening. Što se tiče opreme, potrebne su vam strunjača i utezi čiju težinu možete prilagoditi svojoj formi, odnosno ako tek počinjete, odlučite se na nešto manje opterećene pa s vremenom povećajte. Iako je to slučaj kod svakih vježbi, prilikom izvođenja posebnu pažnju obratite na to da vježbe izvodite pravilno, a budući da se radi o statični varijantama, nema nikakvog razloga ‘zabušavanju’ jer je to u potpunosti moguće i ako tek počinjete zadržati pravilu formu.

Kako bismo vas potaknuli da prilikom vježbanja pažnju obratite na leđa, u nastavku smo izdvojili odličan video s vježbama koje ne traju dugo, a daju sjajne rezultate budete li ustrajni!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 15.03.2021. u 12:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p