FIT

Jednostavne joga vježbe za početnike koje ćete izvoditi s lakoćom!

Joga kao sjajan način opuštanja tijela i uma!

Vježbanje je zasigurno jedna od najboljih stvari koje možete napraviti svom tijelu, no također jedna od onih koju je najteže uvrstiti u svoju svakodnevicu i ritam. Ipak, jednom kada vježbanje postane dio normalnog funkcioniranja pozitivni rezultati definitivno će vas potaknuti da nastavite s rekreacijom, a posebice u stresnom periodu u kojem se trenutno nalazimo.

Iako se vježbanje najčešće prakticira kao sredstvo mršavljenja, ono naravno ima puno veću primjenu. Vježbanje pomaže opuštanju mišića i tijela, a iznimno jednostavne, ali učinkovite vježbe koje će blagotvorno djelovati na organizam definitivno su nešto što čim prije valja uvrstiti u svoju rutinu. Joga je način tjelovježbe koji potiče izdržljivost, učvršćuje tijelo te generalno umiruje, a usprkos brojnim elementima i stupnjevima za početak je dovoljno naučiti osnovne vježbe na kojima se slobodno možete zadržati duže vrijeme, a ne samo u početničkoj fazi. Što se tiče vremena kada ćete prakticirati jogu, preporučuju se jutarnji ili večernji sati kako biste tijelo valjano pripremili, odnosno opustili prije novog dana ili spavanja.

Kao što smo naglasili, joga potiče fleksibilnost i izdržljivost, pa možete biti sigurni da će prakticiranje ovih vježbi uvelike olakšati svakodnevno funkcioniranje u kojem vam pojedini fizički zadatci više neće biti zahtjevni te ćete ih obavljati s lakoćom. Također, za vježbanje joge potrebno je vrlo malo opreme i riječ je o svega nekoliko komada udobne odjeće i prostirci pa jednom kada nabavite sve potrebno, ne preostaje ništa nego da krenete, a kako biste s lakoćom savladali jogu za početnike, u nastavku smo izdvojili koristan video čiji intenzitet rada mogu pratiti baš svi!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 19.01.2021. u 00:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p