FIT

Jednostavne vježbe za ženstveno oblikovane noge

U nekoliko koraka do savršenog izgleda!

Iako se kalendarski još uvijek službeno ne nalazimo u ljetnom periodu, možemo se složiti kako je ono stiglo što znači da je vrijeme za nošenje kratkih suknji, haljina i hlača. Govorimo o kombinacijama koje naizgled ne bi trebale zadavati glavobolju, no ako na vrijeme niste započeli s tjelovježbom te se riješili nekoliko nakupljenih zimskih kilograma, može se pojaviti problem.

Žensko tijelo ima nekoliko ključnih točaka za koje volimo da su čvrste i lijepo oblikovane, a noge su definitivno jedan o tih elemenata. Ono što valja napomenuti činjenica je kako izgled nogu uvelike ovisi i o genetskim predispozicijama, kao i individualnoj građi. Sukladno tome, postoje žene koje se prilikom nekoliko kilograma viška nimalo ne udebljaju u predjelu nogu, dok postoje i one koje baš tamo nakupljaju nepoželjne masnoće. Jednom kada se odlučite dovesti svoje noge u red prvo što morate napraviti je definirati što želite. Ako to znači mršavljenje, preporučuju se kardio vježbe koje će potaknuti cirkulaciju i gubljenje masnih naslaga te paralelno krenuti s vježbama oblikovanja. S druge strane, ako ste zadovoljni trenutnom težinom i želite učvrstiti noge, morate posegnuti za specijaliziranim vježbama za to područje. Naime, ovakav tip vježbi baziran je na snazi i izdržljivosti te se radi o relativno statičnim vježbama, no nemojte da vas to zavara jer su i one itekako teške te zahtjevne. Također, bitno je da sve vježbe izvodite pravilno te korigirate prehranu jer jedno bez drugog neće dati željene rezultate.

Iako je ljeto gotovo počelo, to vas ne smije obeshrabriti, već naprotiv potaknuti na uvođenje tjelovježbe u svoju rutinu, a kako bi vam to bilo što lakše u nastavku smo izdvojili video koji prikazuje jednostavne, a učinkovite vježbe za oblikovanje nogu.

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 12.06.2019. u 13:38

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p