FIT

Jeste li znali da od ovog sastojka koji svi imamo u kuhinji možete napraviti čaj koji pomaže u gubitku kilograma?

Poznata namirnica koji možete iskoristiti na različite načine
Trenutno se nalazimo u mjesecu koji je za mnoge razdoblje novih odluka i okretanja prema zdravijem načinu života. Nove sezone na treninzima i u teretanama, nakon ljetne pauze, posebno nas inspiriraju da poboljšamo svoj način prehrane i podignemo raznu fizičke aktivnosti. Ona slavna rečenica da se pola posla oko zdravijeg i snažnijeg fizičkog izgleda odrađuje u kuhinji, uglavnom i je istinita. Zato je jedan od najvažnijih korak upoznati se s namirnicama koje konzumiramo i svim benefitima koje nam mogu dati.

Jedan od najpopularnijih dodataka raznim jelima u našem podneblju je svakako peršin. No, možda niste znali da ovu svestranu biljku možete iskoristiti i na neke druge načine. Osim završnog koraka u pripremanju rižota i domaćih juhi, od peršina možete napraviti i čaj. Ova namirnica bogata je antioksidansima i dobar je izvor vitamina C te raznih minerala koji pomažu u očuvanju našeg imuniteta, zbog čega je čaj od peršina dobra opcija i za hladnije vrijeme kad želimo izbjeći dosadne prehlade. Možete ga pripremiti tako da svježe ili osušene listove prelijete vrućom vodom, a tekućinu ostavite da odstoji 10 do 15 minuta.

Što se tiče gubitka viška kilograma i pozitivnih fizičkih promjena koje možda želite unijeti u svoju rutinu, uravnotežena prehrana i redovita tjelovježba su jedini dugoročno održivi način da stvarno vidite promjenu na sebi. No, ako želite malu pomoć, čaj od peršina pomoći će vam u gubitku viška vode i regulaciji probave, a vitamini i minerali te hranjive tvari pomoći će vam održati razinu energije uz jakomalo kalorija.

Foto: Instagram
Objavljeno: 22.09.2023. u 12:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p