FIT

Kada je zaista pravo vrijeme za započeti dijetu?

Pitanje koje smo svi mi barem jednom postavili

Proljeće je doba koje uglavnom protekne u znaku promjena, pa su one tako vidljive unutar naših ormara i kozmetičkih torbica, ali sve češće i na našim tanjurima. Mnogi od nas na proljeće gledaju kao na savršeno doba za krenuti s dijetom, no dali je to zaista tako, otkrijte u nastavku!

Da je fitness svijet prepun izazova i prepreka zna svatko tko je barem malo zakoračio u njega. Neprestani izazovi koji se nalaze na našem putu ka idealnom izgledu zaista teško savladavamo, budući da je riječ o korjenitom promjenu dosadašnjih navika, koje ruku na srce i nisu baš pohvalne. Putovanje ka savršeno oblikovanom tijelu zahtjeva određene žrtve, pa tako pored redovite tjelesne aktivnosti koju jedva uspijemo ugurati u svoje rasporede, nužno je pridržavati se i novih prehrambenih navika. No, ono na čemu se najčešće poskliznemo na tom putu jest motivacija, odnosno njezin nedostatak.

Velika greška koju radimo prilikom donošenja odluke o tome da krećemo s dijetom jest određivanje datuma i postavljanje ove odluke kao nekog dugoročnijeg cilja. Primjerice, često odlazak na dijetu započinje prvim danom u tjednu ili pak prvim danom idućeg mjeseca. Samo odgađanje ovog željenog cilja već u samom startu upućuje na to da naša odluka za promjenom i nije baš toliko čvrsta. Rečenica 'od sutra' glavni je kamen spoticanja svih fitness snova, stoga postavljanje nekog datuma koji će označiti vaš početak promjene i nije rješenje koje je dugoročno održivo. Ostavljajući ovakve odluke za neke periode u budućnosti svakim danom umanjuju našu prvotnu motivaciju i želju, zbog čega najčešće rezultati i izostanu. Kako bi ostali fokusirani na svoj cilj, uvijek se možete motivirati vježbama vizualizacije. Jednostavno zamislite kako će vaš život izgledati nakon što skinete tih nekoliko viška kilograma, kako ćete se tada osjećati i što će se sve u vašem životu promijeniti. Nakon što si slikovito predočite željenu promjenu, odlazak na dijetu će biti vrlo lako započeti od danas!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 14.04.2019. u 00:00
Tagovi: fitness, dijete, dijeta

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p