FIT

Kada je zapravo najbolje krenuti s dijetom?

Najčešće greške u borbi s viškom kilograma!

Povratak s godišnjeg odmora svakodnevnim navikama i obavezama nikada nije jednostavno, a pogotovo kada govorimo o treniranju i općenito zdravom načinu života. Ono što je zapravo najteže jest pronaći motivaciju koja će nas pokrenuti da preusmjerimo svoj život u jednu sasvim drugu stranu, a od koje će najviše koristi imati naše zdravlje te tek na posljednjem mjestu, sam izgled!

Želja za nešto zdravijim i aktivnijim načinom života nešto je oko čega se svakodnevno 'lomimo'. S jedne strane poznati su nam svi benefiti takvog načina života, od sjajnog osjećaja u vlastitom tijelu, zadovoljstva sa svakim pogledom u zrcalo te imamo energije za baš sve aktivnosti koje nas tijekom dana čekaju. No, pomaknuti se s početne točke zapravo je najteže, a ono od kuda zapravo trebamo početi jest od pronalaska motivacije. Mnogi svoje fitness putovanje započinju kupnjom nove odjeće za treniranje ili pak skupih namirnica koje obećavaju gubitak kilograma u svega nekoliko dana.

Drugi pak čekaju taj sudbonosni ponedjeljak od kojeg će zaista krenuti živjeti jedan sasvim novi život, dok treći započinju s rigoroznim dijetama koje su zapravo neodržive. Dijete kao najčešći odgovor na višak kilograma totalno su neodrživ režim nakon kojeg ćete se osjećati bez energije i rezultata, a nerijetko će se dogoditi i jo-jo efekt ako je riječ o dijeti koja je prerigorozna. Ono što zapravo donosi rezultate jest raznolika prehrana, koja uključuje i hranu u kojoj uživate te koja nikako ne bi trebala biti kazna za nakupljene kilograme. Također, ono što je najčešći kamen spoticanja prilikom gubitka kilograma je i definiranje dana i datuma kada ćete promijeniti svoj život iz krojena.

Odgađanje neke odluke samo je znak da to zapravo i nismo odlučili čvrsto jer si i dalje ostavljamo prostora za starim načinom života. Kada nešto odlučimo, tu odluku krećemo primjenjivati sad i odmah, a ne čekamo novi ponedjeljak, novi mjesec ili pak godinu koja će biti naša. Promjene koje će zaista biti smislene trebaju započeti sada!

Foto: Instagram
Objavljeno: 19.09.2021. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p