FIT

Kako najlakše krenuti redovito trenirati nakon godišnjeg odmora?

Pravo je vrijeme za stvaranje nekih novih, korisnih rutina

Povratak svakodnevnoj rutini nakon dužeg godišnjeg odmora jedna je posebna vrsta izazova. Paralelno vodimo borbu s tugom jer su dani opuštanja iza nas, dok s druge strane želimo složiti produktivnu rutinu koja će nam pružiti osjećaj zadovoljstva i da se dobro osjećamo u vlastitoj koži. Redovito treniranje nešto je što upravo stvara taj osjećaj, a ako se ovih dana nikako ne možete natjerati trenirati, onda će vam savjeti koje smo izdvojili u nastavku sigurno to olakšati!

Iako imamo osjećaj kako svi ljudi koji redovito treniranju u toj fizičkoj aktivnosti beskrajno i uživaju to nije baš tako. Svi imamo trenutke kada nam se jednostavno ne vježba, no ono što u konačnici donosi željene rezultate jest uspostavljena rutina i kontinuitet. Nakon odmora važno je postaviti si realna očekivanja jer naša forma nije na istoj razini kao prije odmora. Zato prihvatite da će vam trebati neko vrijeme da se vratite u formu i nemojte očekivati odmah željene rezultate. Također, nemojte odmah krenuti s intenzivnim treninzima kao što ste to radili prije odmora, već počnite s laganim, niskim intenzitetom kako biste omogućili tijelu da se prilagodi ponovnoj aktivnosti.

Koje vježbe odabrati za početne treninge?

Treniranje startajte s osnovnim vježbama koje će aktivirati više mišićnih skupina i pomoći vam da povratite opću snagu i stabilnost. Postupno povećavajte intenzitet i trajanje treninga kako biste smanjili rizik od ozljeda. Nakon treninga, dajte tijelu dovoljno vremena za oporavak. Odmor između treninga je važan kako bi se mišići obnovili i spriječile ozljede.


Ono što je korisno i uspješno održava motivaciju jest zapisivanje treninga te praćenje napretka rezultata. Također, uključite različite vrste treninga kako biste izazvali svoje tijelo na nove načine vježbanja i spriječili dosadu, a u nastavku smo izdvojili jedan trening koji će s guštom odraditi i oni najljeniji!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 26.08.2023. u 00:00
Tagovi: fitness

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p