FIT

Kako trenirati na godišnjem odmoru?

Aktivnosti koje dokazuju da treniranje itekako može biti zabavno!

Jedna od najčešćih grešaka u fitness svijetu je zapravo stav da brigu o svom tijelu trebamo voditi do određenog datuma, brojke na vagi ili prigode. Treniranje i pridržavanje zdrave prehrane samo zato da bi dobro izgledali na plaži u potpunosti je besmisleno jer se takvim stavom najčešće i dovodimo do onog jo-jo efekta koji kasnije stvori puno veći problem...

Generalno fitness je način života, briga o tijelu i zdravlju, a koja se odražava i na sve druge segmente u životu. Niti jedna brojka na vagi ne bi trebala biti glavni motiv i cilj, već on mora biti puno veći, a to je dobar osjećaj u vlastitoj koži. Ako ste krenuli s treniranjem ili planirate s istim krenuti u narednom periodu, ljeto i godišnji odmor nikako ne bi trebali biti razlog da ovu stavku ostavite po strani ili zanemarite. Također, čekanje da prođe ljeto kako bi se ponovno vratili ovom načinu života najčešće dovodi do potpunog odustajanja jer ako već unaprijed planiramo odgađanje treniranja i pridržavanja pravilne prehrane, onda nam do tog cilja i nije baš previše stalo. Zdrave i održive promjene događaju se onda kada se s njima uhvatimo u koštac, pa makar i vani temperature bile nepodnošljive.

Da bi zadržali aktivnost u ljetnim mjesecima nije potrebno raditi teške i zamorne treninge jer ipak većinu vremena odmaramo, dok s druge strane postoje sjajni načini rekreacije koji su istovremeno zabavni i čine željeni efekt. Ako ste na moru, plivanje je sjajna aktivnost s kojom možete potrošiti višak kalorija i prekrasno oblikovati tijelo, a da to ni ne primijetite. Nadalje, ljeto je kao stvoreno za aktivnosti na otvorenom, pa tako vožnja biciklom ili rolanje u večernjim satima može biti sjajna alternativa klasičnom treningu u teretani. Sportovi poput odbojke na pijesku isto su sjajna ideja koja uključuje aktivno proveden dan s prijateljima i rad na figuri. Izbora je zaista mnogo, stoga zašto ne raditi na svom zdravlju i izgledu te se pri tom odlično zabaviti?

Foto: Instagram
Objavljeno: 23.07.2021. u 11:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p