FIT

Kombinacijom ove dvije vježbe dobiti ćete besprijekorno oblikovanu stražnjicu!

Uz malo truda do sjajnih rezultata!

Sigurni smo da će se većina žena složiti kako je stražnjica dio tijela na koji ponajviše obraćamo pažnju. Isto tako, na stražnjici se vrlo brzo vidi loša i nezdrava prehrana, manjak kretanja te općenito sjedilački način života, stoga kako biste definirali i učvrstili stražnjicu do ljeta, pravi je trenutak da počnete s odličnim vježbama koje sigurno daju rezultate!

Razvijene su nebrojene polemike kako učvrstiti stražnjicu, online postoji puno metoda i načina, no katkad je jednostavno najbolje rješenje okrenuti se dobrim starim provjerenim vježbama. Kada govorimo o oblikovanju stražnjice, dvije vježbe ističu se kao apsolutni ‘must have’, a riječ je o čučnju s opterećenjem i mrtvom dizanju. S obzirom na to da obije vježbe dolaze s opterećenjem što je vrlo važno, za početak kilograme koje ćete dizati prilagodite kondiciji i spremnosti tijela. To je najčešće girja od 6-8 kilograma, a možete se odlučiti i za pločasti uteg ili bučice. Kada ste nabavili prikladno opterećenje, za ove dvije vježbe je iznimno važno pravilno izvođenje i nikako ne kompromitirajte formu zbog broja ponavljanja. Dakle, bolje je ići sporijim tempom, ali raditi pravilno, nego brzati i vježbe raditi pogrešno.

Čučanj s opterećenjem i mrtvo dizanje najčešće su sastavni dio gotovo svakog treninga, ali želite li se fokusirati samo na stražnjicu, možete ih izvoditi i izolirano, no prethodno se obavezno zaigrati, kao i istegnuti po završetku vježbanja. Za optimalne rezultate koji će s upornošću i kontinuitetom biti sve bolji, idealno je izvesti po tri serije svake vježbe s dvadeset ponavljanja. Naravno, uz tjelovježbu potrebno je modificirati i prehranu te istu bazirati na sezonskim zelenim namirnicama u kombinaciji s uravnoteženim ostatkom hrane jer tada rezultati sigurno neće izostati.

U nastavku smo izdvojili dva korisna videa koja precizno pokazuju kako pravilno izvoditi čučanj s opterećenjem i mrtvo dizanje!

Foto: Youtube, Instagram
Objavljeno: 13.04.2021. u 11:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p