FIT

Najčešće zablude o detoksikaciji

Sve tajne detoksikacije!

Dolaskom proljetnih dana, nije rijetkost naći se u situaciji u kojoj nismo zadovoljni vlastitim izgledom. Budući da su topli dani period kada slojevito zimsko odijevanje valja ostaviti po strani, uskakanjem u prozračne i lagane komade višak kilograma i više je nego očite te kako to obično biva, želimo ih se riješiti u najkraćem mogućem roku.

Kada govorimo o gubitku kilograma , brzina je jedan od ključnih faktora kada biramo skupinu vježbi koju ćemo izvoditi ili režim prehrane. Sukladno tome detoksikacija je jedna od najčešćih metoda kojoj pribjegavamo kada dođe krajnje vrijeme za rješavanje nakupljenog viška te nerijetko od nje očekujemo čudo uopće ne uzimajući u obzir koja je njezina prvotna funkcija. Sama detoksikacija namijenjena je regeneraciji organizma te čišćenju, a u nastavku smo izdvojili neke od najčešćih zabluda koje se uz nju vežu.

Gubitak kilograma je zasigurno jedan od najčešćih razloga zašto se pribježe detoksikaciji te iako se on pojavi, ne radi se o pravom mršavljenju već samo gubitku vode. Naime, posve je normalno da će nakon bilo kakve detoksikacije vaga pokazati manji broj, no to je to. Na vašem fizičkom izgledu, nova kilaža neće biti vidljiva, stoga prakticirate li detoksikaciju samo zbog toga nemojte se iznenaditi kada očekivani rezultati izostanu. Sljedeća zabluda koja je vrlo česta je očekivanje da ćete nakon detoksikacije biti puni neke neobične energije i elana. Ono što je točno je to da ćete se osjećati puno bolje, zdravije i poletnije no ipak valja biti realan te uzeti u obzir kako jedna detoksikacija ne može u nekoliko dana ispraviti loš posao koji je napravila nezdrava hrana. Uz samu detoksikaciju kako biste dobili višak energije potrebno je i valjano vježbati te nakon programa nastaviti sa zdravom hranom te tek onda očekivati vidno poboljšanje cjelokupnog organizma, a naravno veliku ulogu u rezultatima igra i vrsta detoksikacije koju provodite te način.

Posljednja najčešća zabluda tiče se mišljenja kako je detoksikacija zapravo štetna za organizam jer ga previše šokira. Ova tvrdnja ima dvije strane što znači da trebate dobro poznavati svoje tijelo te mu u potpunosti prilagoditi način čišćenja. Razumljivo je da će netko tko je redovit u fizičkoj aktivnosti te se zdravo hrani puno lakše podnijeti težu detoksikaciju koja uključuje recimo samo tekuću hranu od nekog tko tek kreće u proces zdravog života. Upravo kako ne bi došlo do osjećaja slabine ili nesvijesti, imajte na umu u kojem se stanju nalazite te se nikako nemojte povoditi za trendovima ili pukim željama. Jednom kada dovedete tijelo u formu, možete si prištiti ozbiljnije detoksikacije, a do tada ga pažljivo osluškujte te hranite onoliko koliko je potrebno.

@zaslodzona

Foto: Instagram
Objavljeno: 07.04.2019. u 00:00
Tagovi: detoksikacija

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p