FIT

Napravili ste pauzu od vježbanja? Evo kako najbrže vratiti formu i kondiciju!

Trikovi koji 'pale'!

Složit ćemo se da vježbati nije lako, prije svega jer zahtjeva kontinuitet i ustrajnost, a koliko god željeli, to je nekad izazovno održati. Ipak, ako ste jednom vježbali, pa prestali, lakše je vratiti se na staro nego kada ste tek počinjali po prvi put, a sve uz pomoć jednostavnih načina koji će postupno tijelo priviknut na vježbanje i pomoći da ono postane sastavni dio vaše svakodnevne rutine!

Sigurni smo da gotovo ne postoji osoba koja nije započela s vježbanjem, no nedugo zatim i prestala. Jednom kada prestanete s vježbanjem, iz dana u dan imate sve manje kondicije i snage, što znači da ponovni početak može biti itekako naporan i zahtjevan. Ipak, kako bi cijeli proces protekao što lakše, postoje jednostavni trikovi s kojima ćete brzo ponovno pokrenuti tijelo. Jedna od prvih koraka kojim se možete poslužiti jest mini detox. Detox je generalno odličan način za čišćenje organizma od toksina, a govorimo li o ponovnom početku vježbanja, na pravi način će pokrenuti tijelo te mu podariti potrebnu energiju i poletnost.

Detox kao odličan početak!

Sljedeće što predlažemo je da s jednostavnim i laganijim vježbama polako tijelo uvedete u proces vježbanja, a vježba koja se pokazala najboljom definitno je trčanje. Svakako pokušajte trčati na otvorenom i to ujutro ili navečer, a potom s vremenom uvrstiti i laganije kardio vježbe koje će učvrstiti tijelo i potaknuti otapljanje masnoće. Posljednji savjet tiče se prehrane koja valja biti raznovrsna i redovita. Naime, ukusno voće i povrće, meso, riba i hranjive žitarice odlično će potaknuti organizam te mu podariti potrebnu energiju i snagu.

U nastavku smo izdvojili jednostavan video s kardio vježbama koje možete izvoditi i kod kuće, a traje svega 5 minuta!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 12.03.2023. u 21:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p