FIT

Odličan trening s elastičnom trakom koji topi kilograme

Trening koji će vas sigurno dobro preznojiti!

Početak novog radnog tjedna, ali i činjenica da smo svakim danom sve bliži ljetnim mjesecima, sasvim je dovoljan poticaj da u svoj pretrpani raspored, pronađemo mjesta za treniranje. To ne moraju biti siloviti treninzi koji se jedino mogu odrađivati u teretani, već je sasvim dovoljno napraviti trening od 20-ak minuta iz udobnosti vlastitog doma, a da bi se osjećali dobro u vlastitoj koži!

Ako se ovih dana osjećate umorno, bez energije i motivacije, što nerijetko pripisujemo 'proljetnom umoru', no ovakvo raspoloženje sasvim je normalna pojava nakon što smo smanjili svoju svakodnevnu aktivnost te svoje dane uglavnom provodimo kod kuće. U prilog nam ne ide i to što puno vremena provodimo ispred TV ekrana ili računala te je način života poprilično postao sjedilački. Kako bi boostali svoju energiju, popravili raspoloženje, a u konačnici svoj izgled i zdravlje, uz pravilnu prehranu, vrlo je važno kontinuirano vježbati. Danas zaista postoje različite varijacije treniranja, od cardio vježbi, preko vježbi snage, pa sve do treninga visokog intenziteta, stoga je važno tempo treninga prilagoditi vlastitoj kondiciji kako se ne bi preforsirali ili pak ozlijedili. S druge strane, postoje vježbe koje vrlo lako mogu odraditi početnici i amateri, kao i profesionalni vježbači, a riječ je o vježbama koje uključuju elastičnu traku. Elastična traka pomaže u jačanju mišića te je efektnija od dizanja utega i sigurnija ako niste sigurni izvodite li vježbe snage na ispravan način. Također je idealna opcija ako trenirate kod kuće te neće opustošiti vaš kućnu budžet, budući da se trake ovakvog tipa mogu kupiti po cijeni manjoj od 50 kuna.

  U nastavku smo izdvojili jedan sjajan trening u trajanju od 15-ak minuta s elastičnom trakom, a koji će vas sigurno dobro preznojiti!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 19.04.2021. u 12:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p