FIT

Otkrijte tjesteninu koju možete jesti bez grižnje savjesti

Ukusan i lagan obrok koji će obilježiti ljetne mjesece!

Često znamo isticati kako je ljeti sve u znaku jednostavnosti i prozračnosti, a ništa drugačije nije niti kada je hrana u pitanju. Ukusne salate, riba i nešto laganiji obroci imaju glavnu riječ na našem stolu, no ono čemu teško možemo odoljeti u ovim vrućim mjesecima je tjestenina, koju također možemo jesti bez grižnje savjesti ako ju pripremimo na nešto pametniji način!

Činjenica jest da je za kreiranje željenog izgleda te postizanje idealne brojke na vagi potrebno puno odricanja, ali i pridržavanja već poznate kombinacije, koja uključuje redovito vježbanje kao i pravilnu prehranu. Tako ljeti redovito vježbanje vrlo lako može zamijeniti plivanje te ostale aktivnosti koje volimo raditi u moru, a s kojima gotovo pa neprimjetno možemo skinut višak kilograma. Da bi rezultati bili vidljivi, tjelesnu aktivnost treba podržati i nešto pravilnijom prehranom, a koje je ljeti posebno lako pridržavati se, budući da nam je veliki broj zdravih namirnica u ovoj sezoni gotovo pa nadohvat ruke. S druge strane, nekih stvari se zaista i ovom periodu teško odričemo, pogotovo kada je tjestenina u pitanju, a kako biste ju mogli jesti bez grižnje savjesti, nije naodmet imati pri ruci jedan trik koji vrlo lako može zamijeniti ovog najčešćeg krivca za pokoji kilogram viška. Tjestenina zapravo našem tijelu ne doprinosi nikakve korisne nutrijente te je riječ o praznim kalorijama koji samo stvaraju brzi osjećaj sitosti. Sjajna zamjena ovoj namirnici su tikvice, koje možete pripremiti na nešto 'pametniji' način te ih kao takve staviti u ulogu zamjenske tjestenine.

Ono što je važno jest narezati tikvice na jako tanke ploške te potom svaku plošku na trakice kako biste dobili 'špagete' od povrća. Nešto lakša varijanta jest oblikovanje tikvica uz pomoć rezača za povrće, a na tržištu možete pronaći i uređaje koji su specijalizirani isključivo za ovu upotrebu. Nakon što ste postigli željeni oblik, prije termičke obrade tikvice je poželjno staviti na ubrus kako bi se upio višak tekućine, a potom ih lagano prepržiti na tavici s malo maslinovog ulja. Nakon što su tikvice gotove, vrlo lako ih možete uklopiti u omiljeni umak te uživati u laganom i ukusnom obroku!

Objavljeno: 12.07.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p