FIT

Ovo je ključna vježba želite li izgubiti centimetre na unutarnjoj strani bedara!

Znate li o kojoj vježbi je riječ?

Uz stražnjicu i trbuh, noge su također dio tijela za koji svaka žena priželjkuje da izgleda fit i zategnuto. Ipak, sjedilački način života, nezdrava ili neuravnotežena prehrana te općenito premalo kretanja najčešće rezultiraju nakupljanju nekoliko kilograma viška koji se ponajviše očituju u nogama, no rješenje postoji. Riječ je o praktičnoj vježbi koja osim izgleda nogu, poboljšava kondiciju te efikasno djeluje na stražnjicu, stoga ovog puta nema isprika!

Kada govorimo o oblikovanju nogu s fokusom na unutarnju stranu bedara koja je mnogima problematična, prije svega potrebno je izgubiti višak kilograma ako isti postoje, a potom krenuti s vježbama oblikovanja. Prvi korak je promjena prehrane, odnosno modifikacija koja će uključivati raznovrsno sezonsko lisnato povrće i voće, dovoljan unos proteina te ostalih zdravih namirnica koje će u kombinaciji s pravilnom tjelovježbom dati sjajne rezultate. Kao što smo spomenuli, ovog puta našu pažnju usmjerili smo ka unutarnjoj strani bedara, a jedna vježba nametnula se kao odabir s kojim nema greške.

Radi se o vježbi frog jump ili žablji skok koja dolazi u dvije varijante. Jedna uključuje plank poziciju iz koje skačete u čučanj iz kojeg potom skačete natrag u plank, a druga je skakanje iz čučnja u zrak i natrag. Obije varijante su zapravo poprilično teške ako niste u kondiciji, no ipak ako ste početnik predlažemo da krene s skakanjem iz čučnja jer ćete tu vježbu izglednije izvesti. Ova efikasna vježba uključuje kvadricepse, mišiće gluteusa i fleksore kuka, a pritom naravno vrlo brzo topi i masne naslage. Također, dobra vijest je što za izvođenje žabljeg skoka nije potrebna nikakva dodatna oprema, već samo čvrste tenisice, a kako biste ju radili kako treba, u nastavku smo izdvojili video s obije verzije!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 11.04.2021. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p