FIT

Ovo je ključni sastojak kojeg morate staviti u smoothie kako biste ubrzali metabolizam!

Dodatak koji pomaže u mršavljenju!

S prvim sunčevim zrakama, mnogi od nas odluče se regulirati prehranu. To znači da nerijetko posežemo za odabirima koji nužno i nisu najbolji za naš organizam niti daju željene rezultate, a sve zašto što nesvjesno usporavamo organizam. Upravo zato, dodatci prehrani u vidu hranjivih vlakana nameću se kao sjajan saveznim u mršavljenu, ali i generalnom održavanju zdravlja organizma.

Smoothie je praktičan dodatak prehrani koji je odličan odabir za doručak ili međuobrok, ali vrlo je bitno što u isti stavljate. Naime, svaki obrok mora sadržavati zadovoljavajući udio svih potrebnih nutrijenata pa iskreirate li takav smoothie, možete biti sigurni da organizmu neće ništa nedostajati te da neće doći do disbalansa. Što se tiče sastojka koji je ključan želite li pokrenuti organizam i metabolizam, riječ je o psilijumu. Naime, psilijum ljuskice dobivene su od sjemena indijskog trputca, a najčešće se koriste upravo u smoothijima iako ih možete staviti i u pahuljice, pa čak i zdrave kolače. Isto tako, ljuskice psilijuma mogu se koristiti i prilikom pečenja domaćeg kruha ili peciva, a budući da nemaju okus, ne preuzimaju finalni dojam onog što kuhate već djeluju neprimjetno, ali učinkovito.

Budući da smoothije svi volimo, u nastavku smo izdvojili odličan recept koji je upotpunjen upravo psilijum ljuskicama, a koji će biti jako dobar za vaš organizam.



Sastojci:

kisela jabuka ili drugo voće po želji
2 žlice skyr jogurta
2 žlice zobenih pahuljica
1 žlica bobičastog voća
nekoliko listova baby špinata
1 žlica psilijuma
1 žlica chia sjemenki
1 žličica organskog cimeta
voda

Priprema:

Priprema smoothija je i više nego jednostavna i praktična. Naime, sve sastojke koji to traže je potrebno prikladno narezati i ubaciti u blender zajedno sa sjemenkama i psilijumim te dodati vode koliko je potrebno kako bi se dobio napitak. Bobičasto voće možete držati i u hladnjaku pa će vaš smoothie biti hladan i osvježavajući prilikom konzumacije.

Foto: Unsplash
Objavljeno: 01.05.2021. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p