FIT

Pilates kao sjajan način za zdravi gubitak kilograma

Odlične vježbe za fizičko i mentalno zdravlje

Dolazak toplijih dana svake nas sezone podsjeti da je ljeto iza ugla, ali i da je krajnje vrijeme da svoje tijelo dovedemo u formu. Iako mnogi ''last minute'' rješenje često pronalaze u rigoroznim dijetama i napornim treninzima, činjenica je da to i nije najpametniji, a još važnije - ni najzdraviji način za postizanje željenog izgleda.

Danas, zahvaljujući neograničenom broju dostupnih informacija, možete lako pronaći i proučiti različite tipove treninga i na taj način otkriti koji tip vježbi najviše odgovara vašem tijelu. Joga i pilates su posljednjih godina postali vrlo popularni kod svih naraštaja, a valja primjetiti kako je pilates vrsta treninga koju mnogi izbjegavaju zbog pogrešnog razmišljanja kako uz takav tip vježbi gubljenje kilograma nije moguće. Pilates je tip treninga namijenjen prvenstveno oblikovanju i jačanju mišića, no uz pravilnu i nutritivno bogatu prehranu uz pilates ćete izgubiti mnogo kalorija i samim time, gubiti kilograme.

Pilates spaja istočnjacke i zapadnjačke metode vježbanja, te tako postiže povezanost uma i tijela što je vrlo bitno za uspješno vježbanje, a što često izostaje u provođenju rigoroznih dijeta i u procesu sumanutog vježbanja. Osvještavanjem svakog pokreta postići ćete mnogo bolje rezultate, a umor će biti znatno manji. Ove metode pilates čine kompleksnijima od zapadnjačkih vježbi i sistema „za uljepšavanje tijela“, a za izvođenje pilates vježbi dovoljno je imati pilates loptu i - pristup Internetu.

Pilates je namijenjen svim dobnim skupinama bez obzira na stupanj tjelesne pripreme, no imajte na umu, ako postoji bilo kakvo oštećenje ili deformacija kralježnice, prije nego započnete vježbati, savjetujte se s liječnikom kako biste izbjegli neželjene ozljede i samim time utjecali na krajnji rezultat.

Objavljeno: 18.05.2020. u 10:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p