FIT

Plesom dovedite tijelo u savršenu formu

Aktivnost koja će vas obogatiti na više načina

Fizička aktivnost nešto je što nam svima kronično nedostaje, a toga nažalost postanemo svjesni tek kada se ljeto počne opasno približavati. Pasivnost je postala bolest modernog doba, a ona se itekako odražava i na naše raspoloženje, stoga razmislite o tome da svoje proljetno buđenje započnete pokojim plesnim pokretima čiji benefiti su zaista nemjerljivi.

Za ples možemo reći kako ima komponente kao i svaki drugi sport jer da bi se bavili ovom aktivnošću morate biti fleksibilni, izdržljivi te itekako kondicijski pripremljeni. Baš kao i u svakom sportu, pa tako i u plesu, neprestano vježbanje nužno je kako bi baš svaki pokret bio izveden do savršenstva, a za to je potrebno puno truda, rada i znoja. Dokaz toga je i savršeno oblikovano tijelo brojnih plesača, budući da plesom aktivirate sve skupine mišića u tijelu te trošite kalorije, a da ni nemate osjećaj kao da vježbate, već suprotno, uživate u aktivnosti koja je čovjeku jednostavno urođena. Našem tijelu je posve normalna potreba za njihanjem, odnosno da pratimo pokretima ritam određene glazbe, što zna biti poprilično opuštajuće.

No, samim time što je ples okarakteriziran kao sport, ne znači da on istovremeno i nije umjetnost. Ples je odličan način putem kojeg možete ispričati priču bez da govorite ili pak da izrazite sve emocije koje nosite sa sobom na jedan sasvim konstruktivan način te tako napravite potrebno rasterećenje. Općenito kada je upuštanje u neku novu fizičku aktivnost u pitanju, najteže je krenuti, stoga ako vam je pojam klasičnog treniranja mrzak, pružite plesu priliku da vas opusti, zabavi i pripremi za nadolazeće tople dane.

Ples kao način tjelovježbe je jako rasprostranjen, a u njemu možete uživati već danas, pa sve do 2. lipnja i to na nekoliko lokacija u Zagrebu. U sklopu Festivala plesa i izvedbenih umjetnosti Platforma HR, čija je direktorica Larisa Lipovac Navojec, najavljen je raznovrstan program 'slavlja plesa' i to na šest gradskih lokacija. Kako je ovo godina u kojoj se obilježava 20. godina postojanja, pored više premijernih predstava i izložbeno - instalacijskih postava, najavljen je i novi program 'Plesni Wellness' koji je bio rezerviran za početak festivala i izazvao je veliki interes profesionalnih plesača, amatera te plesnih entuzijasta. Riječ je o intenzivnoj plesnoj radionici koja je bila namijenjena svima, bez obzira na dob i fizičku kondiciju.

Svaka radionica posvećena je osmišljavanju jednog 'plesnog menija' koji obuhvaća različite plesne stilove, od hip hopa, plesa na svili, pa sve do poppinga. Također ćete se moći opustiti uz somatske individualne shiatsu masaže, a svaki dan će plesna radionica završiti s 'jam sessionom' uz DJ-je. Iako se možda tako ne čini, ljeto je svakim danom sve bliže, stoga ne propustite ovu priliku i iskoristite vikend na najbolji mogući način jer Platforma HR traje od 17. svibnja do 2. lipnja!

Foto: Unsplash, Pexels
Objavljeno: 29.05.2019. u 15:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p