FIT

Plesom do savršenog tijela

Sjajan način tjelovježbe!

Možemo se složiti kako je ples definitivno jedan od najdražih način rekreacije, bilo da ste profesionalni ili amaterski plesač, a 29.travanj rezerviran je za Međunarodni dan plesa koji svakako treba obilježiti, pa zašto to ove godine ne biste napravili na nešto drugačiji način?

Kada govorimo o plesu, sigurni smo kako se je većina vas u jednom periodu života našla u ulozi polaznika neke plesne škole, no čak i ako niste, ples je sastavni dio života. Našem tijelu posve je normala pojava potreba za njihanjem, odnosno praćenjem ritma određene glazbe, a osim puke uživancije, ples može poslužiti i kao izvrstan oblik tjelovježbe. Zanosne plesačice oduvijek su pojam savršenog tijela, pa nema baš nikakvog razloga da niti vi pomoću plesa svoje tijelo na zabavan i zanimljiv način dovedete u fit formu.

Ples osim što je zabavan i zanimljiv, izrazito je pogodan za rad na motorici, razvijanje i poboljšanje fleksibilnosti, a potom naravno i trošenje kalorija te učvršćivanje tijela. Odlična vijest je ta da plesom aktivirate baš sve mišiće tijela, no ipak valja biti oprezan jer ako ste na početku, intenzitet morate prilagoditi trenutnom stanju kako ne bi došlo do neugodnih ozljeda. Budući da je uvrstiti tjelovježbu u sastavni dio života ponekad pravi izazov, ples je sjajan poligon s kojim ćete dobiti i potrebnu fizičku aktivnost u kombinaciji s nečim zanimljivim, pa se definitivno radi o načinu tjelovježbe kojem morate dati priliku. Ples kao način tjelovježbe je jako rasprostranjen te ga zasigurno možete upisati grupno u sklopu određenog plesnog centra ili teretane, no možete vježbati i udobnosti vlastitog doma jer postoji puno odličnih primjera vježbi koji su dostupni uz pomoć samo nekoliko klikova. Kako bismo vas potaknuli na ovaj fantastičan način vježbanja, u nastavku smo izdvojili video koji će vas odmah natjerati da zaplešete te pokrenete svoju fitness rutinu.

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 29.04.2019. u 12:16
Tagovi: tjelovježba, ples

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p