FIT

Recite zbogom celulitu i greškama zbog kojih ga imate

Pogreške koje obožavaju kožu nalik narančinoj kori

Kada govorimo o celulitu, možemo se složiti kako se radi o pojavi koja je problem velike većine žena. Na pitanje kako ga se riješiti postoji bezbroj odgovora, no u konačnici svi se svedu na onaj jedan koji glasi, zdrava i uravnotežena prehrana u kombinaciji s redovitom tjelovježbom.

Celulit je neugodna pojava koja se na koži manifestira u obliku rupica koji nalikuju narančinoj kori te se najčešće pojavljuje na jednom od najproblematičnijih dijelova tijela, a to je zadnja strana bedara u kombinaciji sa stražnjicom. Celulit, iako može biti genetski uvjetovan, u većini slučajeva je posljedica nezdrave prehrane i nedovoljne tjelovježbe, pa želite li ga se riješiti, to su svakako stavke na koje valja obratiti pažnju. Jednom kada se krene u borbu protiv celulita, budući da postoji jako puno savjeta, vrlo je lako izgubiti se te potpuno nesvjesno raditi pogreške koje sprječavaju nestanak ove neugodne pojave, pa kako se to vama ne bi dogodilo, izdvojili smo nekoliko najčešćih zabluda.

Na tržištu postoji jako puno beauty tretmana koji garantiraju gubitak celulita. Iako takvi tretmani sami po sebi nisu loši i oni dosita uklone celulit, ako po završetku istih ne nastavite s tjelovježbom i pravilnom ishranom, u vrlo kratkom periodu ćete povratiti prvotni celulit i novac baciti u vjetar. Jednom otklonjen celulit ne znači da se on više nikada neće vratiti, stoga svakako imajte tu činjenicu na umu prilikom odlaska na tretman.

@sarahs_day

Sljedeća pogreška koja je vrlo uobičajena je mišljenje kako kardio vježbe tope celulit. Istina je negdje na pola puta, odnosno ovom vrstom vježbi svakako će se gubiti masno tkivo, no ipak kako biste se u potpuno riješili celulita potrebno je prakticirati izolirane vježbe za područje zahvaćeno celulitom. Kombinacijom kardija i specifičnih vježbi možete biti sigurni da ćete stati na kraj celulitu i imati najbolji rezultat.

Posljednja pogreška koju smo izdvojili su napitci. Sigurni smo da ste čuli za magične pripravke koji tope celulit, no moramo vas razočarati i reći vam kako to nema apsolutno nikakvog smisla. Daleko od toga da odrađeni sokovi pospješuju izlučivanje vode, no bez mehaničkog djela tj.vježbi celulit će ostati tamo gdje je i bio. Kao zaključak, najbolja metoda za rješavanje celulita je zdrava prehrana, vježbe te pokoji odlazak na masažu i ono najvažnije, održavanje postignutog rezultata.

Foto: Instagram
Objavljeno: 18.04.2019. u 12:52
Tagovi: Celulit

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p