FIT

Povratak u formu nakon ljeta nikada nije bio lakši

U svega nekoliko koraka do boljeg izgleda!

Proljetni period najčešće je onaj u kojem se odlučujemo na promjene životnih navika u vidu tjelovježbe i prehrane i to prvenstveno zbog toga što želimo što bolje izgledati u badiću, ali ljetni mjeseci i odlazak na godišnji odmor nerijetko su vrlo dobar poligon za povratak tih nekoliko kilograma viška.

Da je ljeto vrijeme opuštanja dobro je poznata činjenica, ali jednako tako, kao što smo napomenuli, također i idealan period za dobivanje nekoliko kilograma. Uživanje u ukusnim morskim delicijama i ostaloj hrani, slasticama, ali i napitcima, vrlo vjerojatno će na vašoj liniji ostaviti neželjene posljedice s kojima ne želite ući u nadolazeći jesenski period. Naime, izgubiti ljetne kilograme je iznimno lako jer se najčešće radi o nakupljenoj vodi kao posljedici premalo kretanja, ali i činjenica kako se unosi manje masna hrana definitivno pomaže u što lakšem i bržem gubitku.

@fakander

Ono što prvo valja napraviti po povratku s godišnjeg odmora je dobar i kvalitetan detox tijela. Za koju vrstu ćete se odlučiti u potpunosti ovisi o vama, ali detox s kojim nikada ne možete pogriješiti je onaj baziran na voću i povrću je osim što ćete izbaciti toksine, obogatit će vaše tijelo hranjivim nutrijentima. Nakon detoxa potrebno je uravnotežiti prehranu te izbjegavati masnu i prženu hranu, kao i slatkiše u prekomjernim količinama. Ukusna zdrava hrana danas je dostupnija nego ikada zahvaljujući mnogobrojnim kreativnim receptima, pa razloga za njezino izbjegavanje doista nema. Nadalje, ono posljednje, ali ujedno i najvažnije je pogađate - tjelovježba.

@fakander

Ovisno o tome koliko ste kilograma viška nakupili, potrebno je prilagoditi i odrediti intenzitet tjelovježbe. Uz lagano večernje trčanje, sigurno ne možete pogriješiti niti s provjerenim kardio vježbama koje su idealne za izvođenje kod kuće pomoću specijaliziranih i lako dostupnih videa, a kako bi vaš ulazak u jesenske dane bio baš onakav kakav želite, u nastavku smo izdvojili odličan video koji će vam u tome i pomoći.

Objavljeno: 20.08.2019. u 14:45

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p