FIT

Pravo je vrijeme za jednostavan ljetni detox

Pripremite tijelo i organizam za nadolazeće vruće dane!

Nakon zimskih mjeseci, proljeće je bio period idealan za regeneraciju organizma od teške blagdanske hrane, no i ljetni mjeseci zahtijevaju valjanu pripremu organizma kako bi što lakše podnijeli visoke temperature i maksimalno uživali u najdražem razdoblju.

Iako se još uvijek službeno ne nalazimo u ljetnim mjesecima, možemo se složiti kako su temperature odlučile umjesto nas te ljeto vratile i prije nego što smo se tome nadali. Visoke temperature, iako obožavamo, nerijetko mogu zadavati ozbiljne probleme kao što su nesvjestica, vrtoglavica ili generalno loše stanje organizma, pa kako se to ne bi dogodilo organizam je potrebno valjano nahraniti i pripremiti. Ljetni detox zapravo nije detox u puno smislu riječi, već se radi o konzumaciji zdravih namirnica nakon kojih će tijelo biti poletno, lagano i zdravo.

@officiallyquigley

 Ljetni detox mora sadržavati velike količine raznovrsnog povrća, a predlažemo da se bazirate na ono sezonsko. Povrće konzumirajte u apsolutno svemu; od jutarnjih smoothieja, ručka i večere. Što se tiče same pripreme jela, zaboravite na tešku pripremu te se okrenite kuhanim varijantama koje su iznimno ukuse začinite li ih onako kako volite. Nadalje, kada govorimo o voću, potrebno je unosit agrume, ali i bobičasto voće koje će odlično hidratizirati tijelo te mu podariti dovoljno energije. Kako bi detox bio potpun, ono s čime nikako ne možete pogriješiti su hranjivi i lagani napitci, a preporučujemo da se odlučite za kombinaciju limuna,limete i krastavaca. Ovaj napitak odličan je antioksidans koji osim što je iznimno zdrav, tijelo drži dovoljno hidratiziranim. Ljetni mjeseci mogu biti iznimno naporni za tijelo te dočekate li ih nespremni, postoji mogućnost od neugodnih nuspojava koje nikako ne želite. Kako biste sve to izbjegli prehranu valja prilagoditi te na ukusan i slastan način pripremati zdrave namirnice s naglaskom na povrće.

Također, osim ovog jednostavnog ljetnog detoxa koji zapravo ne zahtijeva previše odricanja, već smo nešto drugačiji pristup, ne zaboravite ostati aktivni. Plivanje, brzo hodanje ili trčanje odlični su izbori za vježbanje na otvorenom, a volite li više teretanu, bez oklijevanja u svoju rutinu uvrstite program koji odgovara vašoj trenutnoj fizičkoj spremi. U kombinaciji sa zdravom i raznovrsnom prehranom, vrlo brzo ćete osjetiti sve blagodati i uživati u opuštenom i neopterećenom ljetu.

@officiallyquigley

Foto: Instagram
Objavljeno: 07.06.2019. u 14:45
Tagovi: zdrava prehrana

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p