FIT

Razlozi zbog kojih je plivanje odlična rekreacija

Aktivnost koju obožavamo!

Još malo i stiglo je vrijeme kada ćemo uživati u beskonačno dugim plažama okupani suncem i laganim povjetarcem, a iako je odlazak na kupanje uživancija i opuštanje, imajte na umu kako je plivanje jedna od najboljih tjelesnih aktivnosti kojom se možete baviti, stoga nikako nemojte zanemariti tu blagodat.

Poznata je činjenica kako je s tjelovježbom najteže započeti te kontinuirano održavati aktivnost no srećom postoje odlične varijacije koje objedinjuju zabavu i korisnost. Jedna od takvih aktivnosti definitivno je plivanje za koje se možemo složiti niti ne percipirate kao oblik vježbanja no ono to zasigurno je. Razloga je dosita mnogo, a jedni od najčešćih zašto ne biste smjeli zanemariti ovu blagodat definitivno je mršavljenje. Naime, nećemo reći kako ćete plivanjem izgubiti sve nepoželjne kilograme, ali plivanje potiče mršavljenje te pokreće tijelo, a kako bi rezultat bio potpun i zadovoljavajuć potrebno je korigirati prehranu, kao i prakticirati trčanje ujutro ili navečer. Naravno, odredite li si poprilično dugačku plivačku rute i tempo, moguće je sagorjeti popriličan broj kalorija, ali nemojte forsirati tijelo već pustite da ga postupno dovedete u formu.

@officiallyquigley

Nadalje, plivanje je sjajna prevencija za kardiovaskularne bolesti, ali i zdravlje pluća. Prilikom plivanja ne dolazi do pritiska na zglobove, no more samo po sebi pruža otpor tijelu te tako dolazi do njegovog jačanja. Što se tiče pluća, plivanje jača njihov kapacitet te sprječava nastajanje bolesti, a osim sjajnog utjecaj na zdravlje, plivanje poboljšava san te vrlo uspješno liječi nesanicu, ali i umiruje tijelo, pa se radi o savršenoj aktivnosti prije spavanja.

Plivanje je odličan izbor i za trudnice koje se žele rekreirati jer, kao što smo spomenuli, nema pritiska na zglobove, pa nema straha od neugodnih nuspojava. Ono što se definitivno preporučuje je tijekom ljetnih mjeseci je kultura jutarnjeg i večernjeg plivanja koje bi u prosjeku trebalo trajati nešto manje od sat vremena. Blagodati koje ćete osjetiti poslije uvelike će pozitivno utjecati na zdravlje te opće stanje organizma, a kada ljeto završi ovu odličnu rutinu možete nastaviti u bazenu. Jednom kada plivanje postane sastavni dio vašeg života, zapitat ćete se zašto i prije niste iskoristili sve beneficije te na jednostavan i ugodan način doveli tijelo do savršenstva.

Foto: Instagram
Objavljeno: 06.06.2019. u 13:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p